Місто

​Що таке справжня дружба та навіщо вона потрібна: думки житомирян та психолога. Опитування

30 July 2019, 16:02

З ними ми можемо розділити найщасливіші моменти життя, поділитися тим, що не розповімо іншим, прийти на допомогу у будь-який час і завжди розраховувати на підтримку. Вони - це наші друзі. І сьогодні, 30 липня, у світі відзначають Міжнародний день дружби. Журналісти Житомир.info вирішили поцікавитись у житомирян, що для них означає це слово та навіщо потрібні друзі.

«Друзі потрібні, аби не бути самотнім. Дружба проявляється у вірності, щирості, коли ти можеш поділитися з другом про те, чого не можеш розповісти іншим. Дружба - це коли є підтримка та надія, і ти завжди знаєш, що ти не один. Я розділяю на друзів і знайомих, тому що дуже часто говорять: ми всі друзі, але ці два поняття потрібно розділяти», - ділиться Діана.

«Дружба потрібна для того, щоб була підтримка у суспільстві, щоб дізнаватись щось нове для себе і щоб було спілкування. Це все важливо для кожної людини, а в суспільстві без дружби неможливо», - відповідає Тетяна.


«Це є підтримка по життю. Наприклад, якщо тобі дуже важко, то розповісти комусь щось. У тебе має бути один чи два таких друга, з якими можна поспілкуватися, почути слова підтримки. Нехай навіть міцне слово, щоб ти прийшла до розуму, стала думати інакше, не шкодувати себе, а дійсно звернути увагу на власні помилки. Я думаю, що саме для цього потрібні друзі», - каже Лариса.

«Порадитись з кимось, поговорити, сходити кудись розважитись. У мене багато друзів», - говорить Іван.

«Я вважаю, що справжні друзі рідко зустрічаються. Часто друзі здаються друзями, а потім перетворюються у ворогів. Справжнього друга важко знайти. Ось у моєї доньки все життя подруга, і вони можуть довірити один одному, наприклад, коли хтось кудись їде і потрібно довірити квартиру, дачу», - зауважує Олександр.

«Завжди можливість підтримати, вислухати певні проблеми і щоб не відчувати самотності», - каже Аліса.

За словами психологів, для кожної людини важливо бути почутим, розділяти з кимось власні емоції та відчувати підтримку. Це і називають основною метою дружніх стосунків.

«Це розуміння, що ти не один, тому що багато людей бояться бути самотніми. Напевно, дружба - це той момент, коли людина розуміє, що вона не одна, що вона комусь потрібна, що є хтось, хто розділяє її інтереси, можливо, її жалобу. Це той момент, коли ми можемо мати якусь психологічну опору і не загубися в хаосі сьогодення. В дружбі ми можемо зростати, як психологічно, так і морально, можливо, і фінансово за допомогою порад. Друг - це той, який ми вважаємо, що він прийде на підтримку у важку хвилину», - розповідає психолог Наталія Харитонова.

Нагадаємо, у Житомирі у Всесвітній день шоколаду лікар та психолог розповіли про вплив какао-продукту на організм людини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: друг дружба  
Матеріали по темі