Події

​Бердичівлянин, якого знайшли непритомним, міг травмуватися у ДТП або бути побитим поліцейськими

31 July 2019, 16:59

Через версію про можливу причетність поліцейських до важкого травмування жителя Бердичева, якого вранці 30 липня знайшли непритомним на вулиці, поліція проводить службову перевірку.

Про це на брифінгу 31 липня журналістам розповів начальник Головного управління Нацполіції в Житомирській області Вячеслав Печененко.

Напередодні подій молодика, який їхав на мопеді, за порушення правил дорожнього руху зупинили патрульні.


«Десь о 7.30 ранку до Бердичівського відділу поліції надійшла інформація, що на одній з вулиць Бердичева знайдено непритомну молоду людину з закритою черепно-мозковою травмою. Виїздом слідчо-оперативної групи до медичного закладу було встановлено, що це місцевий мешканець, (якому був поставлений) діагноз «Відкрита черепно-мозкова травма з переломом кісток черепа, із внутрішньою гематомою», і йому було проведено хірургічне втручання. Було відкрите кримінальне провадження за статтею «Нанесення тяжких тілесних ушкоджень». У ході розслідування мати потерпілого заявила, нібито ці травми йому нанесли працівники поліції. Після отримання цієї інформації мною було призначено службову перевірку, до Бердичева вихала інспекція з особового складу на чолі з заступником начальника ГУНП», - розповів Печененко.

У ході з’ясування обставин була з’ясована наступна хронологія подій. 29 липня близько 23.15 на одній з бердичівських вулиць нарядом, який патрулював місто, було помічено водія мопеда, який рухався без включених габаритів і без шолома. Коли працівники зупинили машину й увімкнули проблискові маячки, він, побачивши поліцейських, звернув у найближчий провулок. Працівники поліції послідували за ним. У провулках вони його не знайшли, однак біля під’їзду одного з будинків вони побачили кинутий мопед без водія. Були свідки, які відповіли, що нікого не бачили. Поліцейські зайшли у під’їзд і на 3-му поверсі побачили цього водія. Спустившись із ним вниз, вони з’ясували, що категорія водія в нього відсутня, номерний знак відсутній, шолома немає, на що працівниками поліції був складений адміністративний протокол за порушення ПДР і штрафом у 510 гривень. Після цього працівникам райвідділу поліції надійшов сигнал про правопорушення, і після складання протоколу вони виїхали для з’ясування обставин вже за іншим викликом.

«Далі хронологія обривається на 30-40 хвилин, про які невідомо, де був водій мопеда, через наступних 30-40 хв його побачила мати, коли він вів у руках мопед. Після спілкування з матір’ю хлопець повідомив, що піде до родичів, і де він перебував надалі, невідомо. І вже вранці він був знайдений на вулиці в непритомному стані, де його забрала швидка допомога», - розповів Вячеслав Печененко.

За даними поліції, крім ЧМТ, в нього є садна лівої ноги, мопед також має пошкодження з лівого боку, на ніжці мопеда втрачена гумова накладка. Шляхом огляду прилеглої території на дорозі були виявлені сліди від падіння мопеда, і там же, на місці, знайдена гумка від ніжки мопеда.

Крім цього, рентгеном у потерпілого було виявлене пошкодження кісток тазу, — веде далі начальник ГУНП. Зі слів Печененка, характер травм не відповідає нанесенню їх руками чи ногами.

«Ми все перевіряємо, але травми вказують на те, що він впав на швидкості з мопеда. Чекаємо, коли він прийде до тями, щоб опитати його і з’ясувати всі обставини. Свідки, які бачили, як патрульні складами протокол і спілкувалися з потерпілим, не чули навіть, щоб хтось підвищував голос. Ми далі будемо проводити службову перевірку, але всі отримані ушкодження характерні для дорожньо-транспортної пригоди», - сказав Вячеслав Печененко.

Після брифінгу Житомир.info стало відомо, що на час службової перевірки поліцейських, причетність яких перевіряється, відсторонили від посад.

Як повідомляв Житомир.info, 30 липня 2019 в селищі Гришківці Бердичівського району Житомирської області місцеві жителі виявили непритомного хлопця, який лежав на вулиці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Печененко брифінг побиття  
Матеріали по темі