Події

​Водія з Малина, в автомобілі якого загинула випадкова попутниця, посадили під домашній арешт

31 July 2019, 19:14

Водія, який 17 липня 2019 року скоїв смертельну ДТП у місті Малин Житомирської області, посадили під домашній арешт.

Про це 31 липня повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

«Коростишівська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілої, скоєного жителем міста Малина. У ході досудового розслідування установлено, що 34-річний житель Малинського району вранці, близько 05.20 год., рухаючись на автомобілі марки ВАЗ 21011 по вул. Шевченка у Малині та бувши напідпитку, не врахував дорожньої обстановки, порушив правила дорожнього руху та допустив зіткнення із парканом приватної садиби», - інформує прокуратура.

Унаслідок автопригоди пасажирка авто, 25-річна місцева жителька, отримала тяжкі тілесні ушкодження, від яких померла у лікарні того ж дня.

Дії водія кваліфіковано за ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого) та повідомлено йому про підозру у скоєнні кримінального правопорушення.

За клопотанням, погодженим із процесуальним керівником Коростишівської місцевої прокуратури, ухвалою Малинського районного суду підозрюваному обрано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту, — зазначає пресслужба. За вчинене кримінальне правопорушення передбачено покарання у виді від 3 до 8 років тюрми з позбавленням права керувати транспортними засобами або без такого.

Нагадаємо, 17 липня 2019 року водій автомобіля ВАЗ-21011, 34-річний житель Малинського району, наїхав спершу на дрова, що лежали на узбіччі, а затим врізався у бетонну електроопору біля паркану приватного домогосподарства. У результаті ДТП була травмована пасажирка автомобіля, яка згодом померла в реанімації. Попередньо повідомлялося, що жінка була випадковою попутницею водія.

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2019 року суд виніс вирок водієві, який у смт Народичі Житомирської області п’яним збив двох дітей: 7 років тюрми і 500 тис. грн компенсації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дтп прокуратура Малин ВАЗ попутниця дрова  
Матеріали по темі