Політика

За розміщення у райцентрі Житомирської області передвиборчої агітації з порушенням двоє людей заплатять штраф – по 85 грн

5 August 2019, 12:44

Коростенський міськрайонний суд 19 липня 2019 року розглядав дві справи про притягнення до адміністративної відповідальності за ст. 212-13 КУпАП (Виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск).

Уродженець села Малий Дивлин розмістив на білбордах, розташованих по вул. Шевченка, 38 та вул.Грушевського, 29, вул.Грушевського, 52-а, вул.Героїв Чорнобиля, 14, вул.Героїв Чорнобиля, 12 в м.Коростені матеріали передвиборчої агітації позачергових парламентських виборів, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб відповідальних за випуск, чим вчинив правопорушення, передбачене ст.212-13,ч.2 КУпАП.

В той же день і час уродженець Коростеня розмістив на білбордах, розташованих по вул.Сосновського, 38-а та вул.Грушевського, 70 в м.Коростені матеріали передвиборчої агітації позачергових парламентських виборів, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб відповідальних за випуск.

Рішення суду по обох порушниках однакове – штраф в розмірі 85 гривень.

«Обставини, що пом`якшують або обтяжують відповідальність, відсутні. Правопорушник раніше до адміністративної відповідальності не притягувався. На підставі викладеного, враховуючи характер вчиненого правопорушення, особу того, хто його вчинив, ступінь його вини, майновий стан, керуючись ст.212-13,ч.2, 221,283-284 КУпАП, суд постановив: ОСОБА_1 визнати винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ст.212-13,ч.2 КУпАП, та накласти на нього стягнення у виді штрафу у розмірі п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 85 (вісімдесят п`ять) гривень. Стягнути зі ОСОБА_1 384,20 грн судового збору», - зазначається у постановах.

Обидні постанови не були оскаржені й 30 липня 2019 року набули законної сили.

Нагадаємо, впродовж виборчої кампанії поліція зазначала, що найбільше кримінальних проваджень щодо порушень виборчого процесу було відкрито по Коростеньскому округу № 64.

Як повідомляв Житомир.info, 1 серпня 2019 року Центральна виборча комісія визнала Володимира Арешонкова обраним народним депутатом по ОВО №64. На окрузі №64, де балотувалися 10 кандидатів, самовисуванець Арешонков отримав 27,63%, а кандидат від партії «Слуга народу» Сігачов – 26,83% (різниця – 0,8%, або 640 голосів). Представники кандидата від партії «Слуга народу» виявили чисельні порушення та вимагали перерахунку голосів на всьому окрузі, але 31 липня Сьомий апеляційний адмінсуд задовольнив апеляцію Окружної виборчої комісії Коростенського ВО №64 та кандидата в нардепи Володимира Арешонкова, які оскаржували рішення суду про проведення перерахунку голосів. Їхню позицію проти перерахунку підтримувала й ЦВК.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд Коростень агітація штраф вибори округ 64  
Матеріали по темі