Влада

​У Житомирській ОДА створили штаб при ускладненні руху на дорогах та закупили протиожеледні матеріали

22 August 2019, 17:04

У Житомирській області діятиме оперативний штаб для взаємодії установ і організацій при ускладненні руху на дорогах в зимовий період 2019/20 у разі погіршення погодних умов.

Про це 22 серпня повідомила пресслужба Житомирської облдержадміністрації.

«Оперативний штаб при ускладненні руху на дорогах загального користування має вживати усіх необхідних заходів: обмеження руху, регулювання руху, визначити місця для відстою великогабаритного транспорту та пунктів обігріву тощо», – йдеться у повідомленні.

До складу штабу входять представники ОДА, Національної поліції, патрульної поліції, гідрометеоцентру, управління Укртрансбезпеки та ДСНС, облавтодору та Служби автомобільних доріг в області:


Скріншот з сайту ОДА

Також 22 серпня ОДА повідомила, що в Житомирській області вже заготовлюють протиожеледні матеріали й техніку.

«Станом на 22 серпня для ліквідації зимової слизькості на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення вже заготовили протиожеледні матеріали: 1 тис. 35 тонн технічної солі та 9 тис. 824 тонн фрикційних матеріалів (матеріали з високими коефіцієнтами тертя і підвищеною стійкістю проти зношування , - ред.)», - йдеться у повідомленні.

Також триває підготовка дорожньої техніки та обладнання, що буде задіяне для зимового утримання місцевих автошляхів, - зазначають в ОДА.

«Вже підготовлено 76 одиниць дорожньої техніки та 36 одиниць навісного обладнання, в тому числі:

  • піскорозкидачі – 31 од.;
  • навантажувачі – 21од.;
  • бульдозери – 6 од.;
  • автогрейдери – 10 од.;
  • трактори – 8 од.;
  • навісне обладнання (відвали) – 36 од.», - повідомляє пресслужба.

Нагадаємо, 14 червня 2019 року КП «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради оголосило два тендери на придбання 10 тис. тонн піску та 2,5 тис. тонн солі. Загальна вартість – близько 6,5 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці липні 2019 Житомирська ОДА звітувала про готовність майже 62% житлових будинків та соціальних об’єктів до нового опалювального сезону.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА ожеледиця штаб зима  
Матеріали по темі