Місто

Після підняття Державного прапора учасники церемонії у Житомирі поділилися емоціями

23 August 2019, 11:13

Зранку 23 серпня на майдані Корольова у Житомирі зібралося кілька сотень містян на святкування Дня Прапора. До церемонії підняття жовто-блакитного стяга долучилися представники влади, духовенство, військові та матері загиблих в АТО/ООС.

Традиційно урочиста частина розпочалася з підняття Державного прапору та виконання гімну, після чого присутні спільно помолилися.


Голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко розповів, що для нього значить Державний прапор.

«Я справжній патріот. Для мене прапор у серці та в душі. Живу з цим прапором стільки, скільки він існує у цій державі. І буду жити з цим прапором і з цими людьми у цій державі», – сказав Віталій Бунечко.

Емоціями поділилися й інші учасники заходу.

«Я сьогодні радію з того, що так багато людей, які шанують державний прапор. Державна символіка, мова - найголовніші атрибути держави», – переконана Наталя.

«Прапор є найважливішим символом держави. Він об'єднує українців по всьому світі. Це те, що важливо для нас повсякчас. У якій країні ми не знаходились, прапор зміцнює нас», – розповідає Олена.

«У нас є своя держава, прапор, герб є свої атрибути. Ми маємо пишатися тим, що ми українці. У нас все своє є, нам це дано, і ми маємо цим пишатися», – каже Наталя.

Після урочистої частини всі присутні рушили до кінотеатру «Жовтень», де їм представили виставку «Події неоголошеної війни». Звідти житомиряни рушили колоною до алеї Слави, що на майдані Соборному, аби вшанувати пам'ять про загиблих на сході країни.

Фоторепортаж з Дня прапора у Житомирі дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році 23 серпня на майдані Корольова урочисто піднімали державний прапор, а потім на військовому кладовищі поіменно згадали героїв АТО та вшанували їх пострілами вгору. У День Незалежності житомирянин Віктор Прокопенко встановив усеукраїнський рекорд, протягнувши три пожежні машини, а кілька десятків житомирян долучились до спільного виконання «Гопака» після того, як написали диктант про Житомир і помолилися за Україну.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прапор День Прапора  
Матеріали по темі