Фоторепортаж

Рідним загиблих житомирських воїнів вручили медальйони «Батьківське серце». Фоторепортаж з Дня прапора

23 August 2019, 12:59

У п’ятницю, 23 серпня, після урочистого підняття національного стягу на майдані Корольова житомиряни «ходою пам’яті» вирушили до Соборного майдану, аби вшанувати молодих воїнів, які загинули за суверенітет та незалежність України.

Перед тим на майданчику біля кінотеатру «Жовтень» відкрилася виставка «Події неоголошеної війни», де презентували фотоматеріали, а також речові докази, привезені з території бойових дій.

Урочисту ходу очолили матері та дружини загиблих військових зі світлинами в руках. Біля меморіальних стендів на майдані Соборному ексгубернатор Житомирської ОДА та Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський як президент спілки «Бойове братерство України» вручив рідним загиблих пам’ятні кулони «Батьківське серце».

У коментарі Житомир.info голова спілки «Бойове братерство України» Леонід Климчук розповів, що пам’ятні кулони «Батьківське серце» вручатимуть рідним загиблих у кожному регіоні.

«Під егідою спілки було започатковано такий всеукраїнський рух: кулони вручатимуться рідним загиблих військових по всій Україні. Сьогодні в Житомирі був старт цього руху, тут вручили перших 20 кулонів. Будемо організовувати заходи, на яких ці символічні кулони отримає і решта сімей загиблих», – зазначив Леонід Климчук.

З Алеї слави процесія вирушила до Смолянського кладовища для вшанування загиблих за незалежність.

Нагадаємо, на майдані імені Сергія Корольова, біля адмінбудівлі Житомирської облдержадміністрації, вранці 23 серпня відбулося урочисте підняття Державного Прапора України. Після церемонії її учасники поділилися емоціями.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році 23 серпня на майдані Корольова урочисто піднімали державний прапор, а потім на військовому кладовищі поіменно згадали героїв АТО та вшанували їх пострілами вгору. У День Незалежності житомирянин Віктор Прокопенко встановив усеукраїнський рекорд, протягнувши три пожежні машини, а кілька десятків житомирян долучились до спільного виконання «Гопака» після того, як написали диктант про Житомир і помолилися за Україну.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прапор День Прапора кулон «Батьківське серце»  
Матеріали по темі