Політика

Як нардепи-мажоритарники від Житомирської області голосували за обрання Разумкова головою Верховної ради

29 August 2019, 16:15

Народні депутати Верховної ради ІХ скликання на своєму першому засіданні 29 серпня обрали спікером парламенту керівника партії «Слуга народу» Дмитра Разумкова.

За це проголосували 382 депутати з 419 присутніх, не голосували – 11, проти були 26 нардепів: 25 з фракції «Європейська солідарність» та один позафракційний.

Всі шість нардепів-мажоритарників від Житомирської області були «за»: Ігор Герасименко, Тетяна Грищенко, Богдан Кицак, Дмитро Костюк та Сергій Кузьміних з фракції «Слуга народу» і позафракційний Володимир Арешонков. Також за спікера Разумкова проголосувала ексдепутатка обласної ради Анжеліка Лабунська, яка входить до фракції ВО «Батьківщина». Підтримав позицію фракції «Європейська солідарність» і голосував «проти» колишній депутат Житомирської облради Михайло Забродський.

Нагадаємо, новообрані житомирські «слуги народу» викладали фото та відео про свій перший день в Верховній раді.

Як повідомляв Житомир.info, кандидати від президентської партії «Слуга народу» перемогли в п’яти з шести округів Житомирської області, єдиним не «зеленим» мажоритарником від області є самовисуванець Володимир Арешонков, який вже представляв Коростенський округ №64 у Верховній раді попереднього скликання, будучи обраним від Блоку Петра Порошенка. Перші декларації про доходи станом на ранок 29 серпня 2019 року оприлюднили лише троє з п’яти новообраних нардепів-мажоритарників «Слуги народу».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВР нардеп Разумков  
Матеріали по темі