Влада

Влада Житомирської області продовжує моніторити інтернатні заклади: перевірка була у Радомишльському районі

31 August 2019, 10:07

Заступник голови Житомирської обласної ради Максим Вілівчук з робочим візитом 29 серпня відвідав комунальну установу «Радомишльський психоневрологічний інтернат» Житомирської обласної ради.

Про це 30 серпня повідомила пресслужба Житомирської обласної ради.

У ході перевірки заступник голови та депутати обласної ради Євгеній Жабокрицький, Олексій Шавлович, Микола Григорович та представники інших комунальних установ цього профілю ознайомились з роботою закладу, поспілкувались з працівниками та керівництвом і перевірили умови проживання підопічних.

«Ми продовжуємо перевіряти комунальні установи обласної ради. Сьогодні це Радомишльський психоневрологічний інтернат. Директорка була призначена на посаду приблизно рік тому і за цей короткий час ми вже спостерігаємо позитивні зміни. Я вважаю, що безсумнівно, рушійним фактором цих покращень стала ефективна управлінська діяльність призначеного керівника. Але, хочу зазначити, що нам є і над чим спільно працювати далі, зокрема з керівниками інтернатних установ було обговорено проблематику функціонування закладів та забезпечення гідного рівня оплати праці спеціалістам соціальної сфери. З даних питань маємо звертатись до вищих органів влади», – цитує пресслужба Максима Вілівчука.

Депутати також ознайомились із роботою сонячної електростанцію, яку КУ «Радомишльський психоневрологічний інтернат» отримав в рамках проєкту ПМГ ПРООН/ГЕФ «Супутні переваги доступу до низьковуглецевої енергетики для людей з обмеженими можливостями в Центрі соціальної реабілітації». Цей проєкт передбачав встановлення сонячних фотоелектричних модулів С&ТSolar CT60275-P, 275 Wp, Poly в кількості 36 одиниць та комплектуючого обладнання. Керівник установи інформує, що станом на 28.08.2019 було отримано 71040 КВт електричної енергії за рахунок альтернативних джерел енергії.

Максим Вілівчук зазначив, що і надалі будуть виїзні перевірки комунальних закладів. Відповідний план було затверджено рішенням 23 сесії обласної ради VІІ скликання від 23.05.2019 № 1490.

Довідково: у комунальній установі «Радомишльський психоневрологічний інтернат» Житомирської обласної ради на повному утриманні перебуває 214 підопічних жінок віком від 18 до 88 років, з яких: 18 ліжкохворі, 40 осіб з обмеженими фізичними можливостями, які потребують спеціального догляду та уваги, і не мають можливості пересуватися без сторонньої допомоги.

Як повідомляв Житомир.info, 20 серпня 2019 року на сайті Житомирської обласної ради опублікували проєкти рішення сесії про ліквідацію двох комунальних інтернатних закладів: «Про припинення комунального навчального закладу «Ушомирська загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів» Житомирської обласної ради шляхом ліквідації» та «Про припинення комунального навчального закладу «Довбиська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» Житомирської обласної ради шляхом ліквідації».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: інтернат Радомишль Вілівчук перевірка  
Матеріали по темі