Влада

Звільнений начальник управління Житомирської міськради, якого затримали на хабарі, хоче через суд поновитися на посаді

3 September 2019, 10:26

Звільнений начальник управління житлового господарства Житомирської міської ради Юрій Мостович хоче через суд поновитися на посаді та отримати компенсацію за «вимушений прогул».

Житомирський окружний адміністративний суд 28 серпня 2019 року відкрив провадження за позовом Мостовича до мера Житомира.

«22.08.2019 до Житомирського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 (Юрій Мостович – ред.), у якій він просить: визнати протиправним та скасувати розпорядження Житомирського міського голови №761 від 26.07.2019 про припинення служби в органах місцевого самоврядування та звільнення ОСОБА_1 з 29.07.2019 з посади начальника управління житлового господарства Житомирської міської ради; поновити ОСОБА_1 на посаді начальника управління житлового господарства Житомирської міської ради з 29.07.2019; стягнути з Житомирської міської ради на користь ОСОБА_1 середній заробіток за час вимушеного прогулу в період з 29.07.2019 по день постановлення судом судового рішення», - йдеться в ухвалі суду.

Підготовче судове засідання призначене на 24 вересня 2019 року.

Водночас Корольовський районний суд м.Житомира на початку липня отримав затверджений обвинувальний акт в кримінальному провадженні по обвинуваченню Юрія Мостовича за ч.3 ст.368 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Покарання за цією статтею передбачає позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Чергове засідання у праві призначене на 7 жовтня 2019 року.

Нагадаємо, мер Житомира Сергій Сухомлин 26 липня 2019 року підписав розпорядження про звільнення начальника управління житлового господарства Юрія Мостовича «у зв’язку з порушенням присяги посадової особи місцевого самоврядування», але затриманий на хабарі начальник управління відмовився від ознайомлення з розпорядженням. Директор юридичного департаменту міської ради пояснив, що було складено акт й на адресу Мостовича направлено лист з вимогою терміново з’явитися й отримати трудову книжку і розпорядження.

Як повідомляв Житомир.info, Юрій Мостович був призначений начальником управління житлового господарства Житомирської міської ради з 1 жовтня 2018 року. 6 травня 2019 року з «відкатом» у 1 тис. доларів від переможця тендеру на проведення будівельних робіт був затриманий начальник управління житлового господарства Юрій Мостович: чиновник пообіцяв приватному підприємцю не чинити тиску та не перешкоджати його господарській діяльності. 8 травня прокуратура Житомирської області повідомила, що затриманого чиновника Житомирської міськради посадили під цілодобовий домашній арешт. 10 травня Корольовський районний суд задовольнив клопотання про відсторонення від посади підозрюваного в одержанні неправомірної вигоди на 60 діб, але після цього терміну відсторонення не продовжили.

На засіданні міськвиконкому 5 вересня 2018 року мер Сергій Сухомлин вручив відзнаку «За заслуги перед містом ІІІ ступеня» Юрію Мостовичу, члену правління Житомирської міської спілки ветеранів афганської війни

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мостович суд звільнення  
Матеріали по темі