Події

Справа заступника начальника УОЗ Житомирської облдержадміністрації вже в суді: звинувачення за двома статтями

20 September 2019, 16:08

Суд 12 вересня отримав затверджений обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно затриманого на хабарі заступника начальника управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Віктора Лучківа та призначив підготовче засідання у справі.

Про це зазначається в ухвалі Корольовського районного суду м.Житомира від 16 вересня 2019 року.

«12.09.2019 р. до Корольовського районного суду м. Житомира надійшов затверджений обвинувальний акт у кримінальному провадженні по обвинуваченню ОСОБА_1 (Віктор Лучків – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3, ч. 4 ст. 354, ч. 3 ст. 368 КК України», - йдеться в ухвалі суду.

Зазначені частини статті 354 «Підкуп працівника підприємства, установи чи організації» передбачають покарання у вигляді штрафу (максимально – 12 тис. 750 грн), громадських робіт (максимум – 240 годин), обмеженням волі або позбавленням волі (максимум – до 3 років).

За частиною 3 статті 368 «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою» покарання – позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Підготовче судове засідання призначене на 30 вересня 2019 року.

Впродовж розслідування суд за клопотанням військової прокуратури продовжував термін відсторонення Віктора Лучківа від посади заступника начальника управління охорони здоров`я Житомирської обласної державної адміністрації. Зокрема, ухвалою Корольовського райсуду від 22 липня термін відсторонення було продовжено ще на два місяці – до 9 вересня 2019 року.

«В ході досудового розслідування достовірно встановлено, що саме факт перебування ОСОБА_1 на посаді заступника начальника управління охорони здоров`я Житомирської обласної державної адміністрації, сприяв тому, що вчинив корупційне кримінальне правопорушення, а саме отримав неправомірну вигоду в сумі 10000 гривень. Вказаний факт підтверджується тим, що займаючи посаду заступника начальника управління охорони здоров`я Житомирської обласної державної адміністрації ОСОБА_1 впливав на лікарів КУ «Обласний онкологічний диспансер» Житомирської обласної ради, які змінювали медичні документи ОСОБА_3 для встановлення 1 групи інвалідності, а також впливав на працівників Житомирської обласної МСЕК для того, щоб ОСОБА_3 швидко та безперешкодно пройшов комісію та йому було встановлено 1 групу інвалідності. Продовжуючи перебувати на займаній посаді заступника начальника управління охорони здоров`я Житомирської обласної державної адміністрації, підозрюваний ОСОБА_1 може впливати незаконними засобами на свідків, частина з яких перебувають у нього в підпорядкуванні, а також являються його колегами», - аргументували прокурори свої клопотання.

Нагадаємо, 10 квітня Корольовський районний суд м.Житомира не задовольнив клопотання прокуратури про тримання під вартою і відпустив затриманого на хабарі заступника начальника управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Віктора Лучківа під цілодобовий домашній арешт. На початку травня цього року в ГУНП інформували, що розслідування щодо заступника начальника управління охорони здоров’я Житомирської ОДА проводиться за ч.3 ст. 368 КК України й до кінця травня планувалося оголосити обвинувачення і передати справу до суду.

Як повідомляв Житомир.info, Віктора Лучківа 8 квітня 2019 року затримали в робочому кабінеті після отримання хабара – 10 тисяч гривень за «сприяння» у встановленні групи інвалідності. Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України уточнила, що таку суму чиновник затребував за позитивне вирішення медико-соціальною комісією питання щодо встановлення І групи інвалідності онкохворому. На брифінгу цього ж дня начальник управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Микола Суслик повідомив, що його затриманий заступника відсторонений від виконання обов’язків на час слідства, та наголосив, що скарг на роботу Віктора Лучків не було.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Лучків хабар УОЗ суд  
Матеріали по темі