Фоторепортаж

Житомир за два дні до україно-білоруського форуму: білий прапор на Соборному, затори, техніка. Фоторепортаж

1 October 2019, 12:03

У Житомирі триває підготовка до Другого форуму регіонів України та Республіки Білорусь, який пройде 3-4 жовтня. У зв’язку з підготовкою до заходу, який відвідають президент України Володимир Зеленський та президент Білорусі Олександр Лукашенко, вже 1 жовтня перекрили центр міста, куди потроху звозять великогабаритну техніку.

На будівлі УТОГ на вулиці Київській розмістили величезний білий стяг з прапорами України й Білорусі. Неподалік на Соборному майдані — близько десятка гігантських автомобілів білоруського виробництва. Люди у спецодязі підфарбовують написи на машинах, інші розмічують майдан для іншої техніки, яка прибула ще не вся.

Через перекриття на 5 днів майдану Соборного рух у центрі міста ускладнений. На прилеглих вулицях «тягнучки» й затори, водії маршрутних таксі почасти порушують правила та ігнорують світлофори. У місцях перекриття чергують патрулі, однак це не заважає деяким спритникам порушувати заборону та їхати через майдан.

Нагадаємо, на заходи в рамках Форуму приїдуть делегації з 6 областей Білорусі та з 22 регіонів України. Відповідно до програми Форуму, 3 та 4 жовтня з 9:00 до 17:00 год. на майдані Соборному буде виставка великогабаритної техніки. Також 3 жовтня з 17:30 до 19:00 год. в житомирському музично-драматичному театрі відбудеться "Концерт дружби". А вдень 4 жовтня, з 10:30 до 13:00 год., в драмтеатрі проведуть пленарне засідання за участю президентів України та Республіки Білорусь.

Як повідомляв Житомир.info, 2 липня 2019 року Президент України Володимир Зеленський запросив президента Білорусі Олександра Лукашенка на II Форум регіонів України та Білорусі, який відбудеться в Житомирі. Згодом стало відомо, що Лукашенко прийняв запрошення Зеленського і відвідає Житомир.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: форум майдан техніка  
Матеріали по темі