Місто

​Житомир прикрашають українськими та білоруськими стягами

1 October 2019, 15:27

Післяобідньої пори 1 жовтня пішохідну Михайлівську в Житомирі почали прикрашати прапорами України та Білорусі. У кольорах національних стягів оформлюють фасад Житомирського українського академічного музично-драматичного театру імені Івана Кочерги, де 3-4 жовтня запланований «Концерт дружби» та виступи президентів двох держав.

Постамент зі знімками загиблих Героїв на Соборному майдані без змін – на ньому майорить той самий чорно-червоний прапор ОУН.

Станом на 14.30 на Соборному майдані, де нещодавно перестелили асфальт і облаштували експериментальний громадський простір, триває монтаж великогабаритної білоруської техніки.

Нагадаємо, 3-4 жовтня в Житомирі пройде Другий форум регіонів України та Республіки Білорусь, який відвідають президент України Володимир Зеленський та президент Білорусі Олександр Лукашенко. Через підготовку до заходу 1 жовтня перекрили майдан Соборний, через що на дорогах утворилися затори.

Як житомиряни реагують на перекриття Соборного майдану та що кажуть у мерії, читайте тут. Фоторепортаж з центру Житомира за два дні до Форуму дивіться тут.

Нагадаємо, на заходи в рамках Форуму приїдуть делегації з 6 областей Білорусі та з 22 регіонів України. Відповідно до програми Форуму, 3 та 4 жовтня з 9:00 до 17:00 год. на майдані Соборному буде виставка великогабаритної техніки. Також 3 жовтня з 17:30 до 19:00 год. в житомирському музично-драматичному театрі відбудеться "Концерт дружби". А вдень 4 жовтня, з 10:30 до 13:00 год., в драмтеатрі проведуть пленарне засідання за участю президентів України та Республіки Білорусь.

Як повідомляв Житомир.info, 2 липня 2019 року Президент України Володимир Зеленський запросив президента Білорусі Олександра Лукашенка на II Форум регіонів України та Білорусі, який відбудеться в Житомирі. Згодом стало відомо, що Лукашенко прийняв запрошення Зеленського відвідати Житомир.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: форум майдан перекриття прапор  
Матеріали по темі