Місто

​Частину головного майдану Житомира загородили бетонними блоками – готуються до Європейського тижня мобільності

17 September 2019, 15:00

17 серпня на майдані Соборному у Житомирі з’явилися бетонні блоки. Такими конструкціями перегородили частину площі, аби розпочати підготовку до облаштування пішохідної зони, передбаченої в рамках проведення у Житомирі Європейського тижня мобільності.

У своєму дописі у соцмережі керівник КП «Житомиртранспорт» Іван Фурлет поділився фото майдану Соборного, зробленим з вебкамери. Він відмітив що, у результаті відмежування частини майдану Соборного, заторів не збільшилось – що хвилювало багатьох житомирян, натомість знизилась швидкість автомобілів і тому стало безпечніше.

За словами Івана Фурлета, скоро на відокремленій частині майдану з’являться зелені насадження, скейтпарк та інші активності, які тимчасово розмістять тут, аби провести найкрутіший Європейський тиждень мобільності. Захід запланований на 21-22 вересня.

Проте у коментарях житомиряни почали скаржитись на відсутність розмітки і дорожніх знаків на майдані Соборному і очікують заторів після 18.00, коли тут зазвичай спостерігається інтенсивний рух транспорту.

Скрін з вебкамери на майдані Соборному

Напередодні пресслужба Житомирської міської ради опублікувала детальну інформацію про проведення Європейського тижня мобільності, в рамках якого і готують найбільший майдан Житомира до трансформації.

«Облаштувати пішохідну зону на площі, якою вдень і вночі курсує транспорт – задача не з простих. Але реалізації такого проєкту передувала тривала робота. Організатори зазначають: майдан Соборний у Житомирі працює у двох режимах: або це тільки автомобільна територія, частина якої ніяк не використовується, або ж це площа для міських заходів, в’їзд автомобілів на яку закритий. Проєкт «ПАРКування Соборнго» має стати золотою серединою і показати, як площа може бути одночасно і автомобільною, і пішохідною», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, захід «ПАРКування Соборного» у центрі Житомира опинився під загрозою зриву, бо поліція не дає погодження на зміну дорожнього руху. Аргументи патрульної поліції дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, 4 вересня члени виконкому погодили проведення у Житомирі «Європейського тижня мобільності», задля якого з 16 по 22 вересня на майдані Соборному мали змінити рух транспорту. Під час обговорення члени виконкому підтримали пропозицію Руслана Годованого: доповнити проєкт рішення пунктом, що у разі відсутності погодження поліції тимчасової зміни руху, даний захід на майдані Соборному не проводити, а провести його за іншою локацією, яка не потребує зміни руху.

Раніше зазначалося, що в рамках Європейського тижня мобільності у Житомирі планують протестувати нову концепцію майдану Соборного.

Відеоваріанти реконструкції центральних житомирських майданів тут. Який вигляд мали житомирські майдани Соборний та Перемоги у травні 2019 року, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ПАРКування майдан Соборний Європейський тиждень мобільності рух транспорту  
Матеріали по темі