Культура

Декорації в Денишах можуть демонтувати, щоб створити ще один у Житомирській області «Древлянський парк»

6 November 2019, 17:15

Після погодження з Мінкультури декорації, побудовані для зйомок серіалу«Слов’яни» в селі Дениші Житомирського району, можуть перенести в інше місце для створення парку під назвою «Древлянський».

Про це, реагуючи на допис у соцмережі щодо сміття та руйнацію декорацій на місці зйомок, написав голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

«...із керівництвом ОТГ обговорюється питання про можливе перенесення всіх декорацій серіалу в інше місце, прийнявши їх на баланс громади. Компанія-кіновиробник готова демонтувати збережені декорації, справа залишається за відповідним рішенням Міністерства культури. Як заявив режисер серіалу, зруйнований стан декорацій на фото в соціальних мережах обумовлений написаним сценарієм. Зовсім скоро, за спільної співпраці Міністерства культури, молоді та спорту України, Тетерівської ОТГ і Житомирської ОДА ми зможемо відновити поселення у вигляді музею під назвою «Древлянський парк», — написав голова ОДА.

Також Віталій Бунечко назвав відвертою маніпуляцією коментарі про те, що об’єкт став покинутим і занедбаним:


У коментарях губернатору закидають, що назва парку «Древлянський» - це плагіат, бо парк з ідентичною назвою є у Коростені.

За даними офіційного сайту міста Коростень, Древлянський парк входить до ТОП-12 найкращих парків України.

«Розташований по обох берегах річки Уж. На території парку знаходиться древлянське городище, яке віднесене до археологічної пам'ятки. Зберігся природний ландшафт — виходи скельних порід та мальовнича флора. У світових довідниках ця природна зона має назву "Маленька Швейцарія"(…). Недарма парк має назву Древлянський, адже в парку знаходяться всі пам'ятки часів древлянського періоду», — повідомляє сайт Коростеня.


Древлянський парк у Коростені. Фото з офіційного сайту міста

Нагадаємо, про розруху на місці зйомок у Денишах повідомив житомирський альпініст Сергій Ковальов. Він обурився, що місцина завалена паленими дошками, тирсою, гнилими шкурами тварин, іржавими скобами та цвяхами.

Як повідомляв Житомир.info, житомирські спортсмени з самого початку були проти закриття скеледрому в Денишах на час зйомок серіалу «Слов’яни». Зйомки почалися навесні 2019 року, для них були створені відповідні декорації з облаштуванням древнього поселення. До участі в масових зйомках залучали мешканців Житомирської області.

Літній фоторепортаж Житомир.info з Денишів, до якого увійшли світлини з «древнього поселення слов’ян», дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Дениші зйомки фільм Слов'яни  
Матеріали по темі