Суспільство

​З листопада жителі Житомирської області отримуватимуть квитанції за компослуги без урахування пільги та субсидій

12 November 2019, 13:31

Українці, починаючи з листопада 2019 року, отримуватимуть квитанції за комунальні послуги з повним розміром платежу – без урахування пільг та субсидій.

Про це 12 листопада повідомили на Урядовому порталі.

«Це пов’язано із новим механізмом нарахування пільг на ЖКП, який вступив в силу з 1 жовтня 2019 року. Нагадаємо, що відтепер пільга надається у грошовій формі органами соціального захисту населення. Розраховані суми пільг перераховуватимуться АТ «Ощадбанк» для подальшого проведення ним розрахунків з надавачами послуг за кожного конкретного пільговика (безготівкова форма). Пільговикам, які подали заяву до органу соціального захисту населення на отримання пільги готівкою, виплата буде здійснюватися у готівковій формі у зазначений у заяві спосіб (банк або пошта). У разі отримання готівки пільговик має сплатити спожиті послуги повністю. Інші пільговики сплачують, як і раніше, частину платежу, а суму пільги за них перерахує надавачу послуг АТ «Ощадбанк» (за наявності даних про номер мобільного телефону пільговик отримає інформаційне повідомлення від банку про проведені платежі)», – йдеться у повідомленні.

На сайті зазначають, що враховуючи, що відповідний механізм запроваджується вперше, через неточності в даних з технічних причин можуть бути випадки ненарахування окремим особам суми пільги за жовтень 2019 року. У такому разі рекомендуємо звернутися до органу соціального захисту населення за місцем проживання для уточнення інформації. Сума пільги у такому випадку за жовтень буде донарахована в наступному місяці.

Як повідомляв Житомир.info, з 1 жовтня стартує монетизація пільг на компослуги: на виплату «живих грошей» в Житомирі станом на 19 вересня претендували 23 тисячі людей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: компослуги пільги субсидія Житомир  
Матеріали по темі