Події

У Житомирській області викрили розкрадання лісу на 14 млн грн, до якого можуть бути причетні посадовці

12 November 2019, 17:25

Служба безпеки у Житомирській області викрила масштабне розкрадання лісоматеріалів з подальшим експортом переробленої деревини до країн ЄС.

Про це 12 листопада у фейсбук повідомила пресгрупа УСБ України в Житомирській області.

"Організували незаконну схему двоє мешканців Новоград-Волинського. Один із ділків скуповував у державних і комунальних лісгоспах регіону необліковану деревину, а його компаньйон, власник деревопереробного підприємства, відповідав за виробництво деревного вугілля. Лісоматеріали легалізували через низку підприємств, оформлених на безхатченків, готову продукцію експортували до Європи", — інформує УСБ.

За попередніми оцінками, за час функціонування схеми зловмисники встигли вивезти за кордон продукції на понад 14 мільйонів гривень. Перевіряється також інформація про причетність до схеми посадовців лісової галузі регіону, — йдеться в дописі.

За повідомленням, у межах відкритого кримінального провадження відбулось 15 обшуків за місцями реєстрації задіяних в оборудці фірм, на промислових потужностях, у складських приміщеннях та помешканнях фігурантів справи. Правоохоронці вилучили необліковані лісоматеріали, готову продукцію, транспортні засоби й документацію, яка доводить оборудки.

"Заходи проводилися спільно зі слідчим Нацполіції області під процесуальним керівництвом прокуратури. Тривають слідчі дії", - інформує пресгрупа УСБУ.

Нагадаємо, у вересні 2019 аудитори інформували, що виявили втрат на понад 7,2 млн грн у ДП «Олевське лісове господарство». У жовтні 2019 в Олевську спалили автомобіль екологів, які приїхали перевірити лісгосп і незаконні рубки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліс вирубка розкрадання вугілля  
Матеріали по темі