Економіка

Вартість газу для населення в листопаді зросла на 14,65% - «Житомиргаз Збут»

13 November 2019, 17:32

ТОВ «Житомиргаз Збут» інформує споживачів про зростання ціни на газ.

Про це йдеться у прес-релізі товариства, розповсюдженому 13 листопада.

«Тепер 1 куб м природного газу у Житомирі та області коштує 6 грн 97 коп. Таким чином НАК «Нафтогаз України» у цьому місяці підвищила ціну для населення на 14,65%. Ціна газу для населення в Україні зараз визначається за формулою, яка відображає ринкові ціни з двомісячним відставанням. Формула міститься в постанові уряду від 3 квітня 2019 року № 293 та діє до кінця 2019 року», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в листопаді регульована ціна газу виявилася вищою, ніж ціна на умовах акції «Твоя енергонезалежність», тому споживачі, які скористалися цією пропозицією, заощадять свої кошти. Якщо споживач не використовує за зимовий сезон весь передплачений обсяг, залишок коштів повернеться йому на рахунок у повному обсязі.

Нижче – скріншот з сайту ТОВ «Житомиргаз Збут» з цінами на природний газ для потреб населення. Такі ж ціни діють і для релігійних організацій. З 1 листопада 2019 року відпускна ціна природного газу для потреб промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання, бюджетних установ та організацій встановлена на рівні 8,188628 грн з податком на додану вартість за 1 куб.м, з урахуванням тарифу на транспортування.


Водночас 11 листопада НАК «Нафтогаз України» повідомляла, що в листопаді ціна на природний газ для потреб населення та інших споживачів, які отримують газ на регульованих умовах (ПСО), складе 4 899,00 грн за тисячу кубометрів (без врахування ПДВ, націнки газзбутів та транспортних витрат).

Зазначається, що це найнижча з 2016 року ціна на газ для населення в листопаді.

«Цього місяця регульована ціна газу виявилася вищою, ніж ціна на умовах пропозиції від Нафтогазу «Газовий запас» (4 874,42 грн за тисячу кубометрів), тож споживачі, які скористались цією пропозицією, зекономлять свої кошти. Якщо споживач не використає за зимовий сезон весь передплачений обсяг, залишок коштів повернеться такому споживачу на його рахунок у повному обсязі», - інформує «Нафтогаз України».

Як повідомляв Житомир.info, в 2019 році акціонерне товариство «Оператор газорозподільної системи "Житомиргаз"» судиться з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг: просить визнання її бездіяльність протиправною та стягнути з держбюджету майнову шкоду в розмірі 964 млн 439 тис. 500 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: газ тариф Нафтогаз  
Матеріали по темі