Економіка

У Житомирській області 66 посадовців притягнули до адмінвідповідальності, одного звільнили – результати аудиторських перевірок

26 December 2019, 12:00

Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області протягом січня-листопада 2019 року забезпечили відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму понад 17,5 млн грн.

Про це 26 грудня повідомила пресслужба Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області.

«За результатами проведених заходів державного фінансового контролю керівники місцевих органів влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій прийняли 45 управлінських рішень. Об’єктами контролю прийнято до виконання 176 пропозицій, наданих їм за результатами державних фінансових аудитів», – йдеться у повідомленні.

До підприємств, установ та організацій, в яких під час ревізій були виявлені порушення, у 24 випадках застосували заходи впливу у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами.

«З метою повного відшкодування встановлених втрат фінансових і матеріальних ресурсів перед органами прокуратури ініційовано пред’явлення 5 цивільних позовів, до суду пред’явлено 3 позови на суму майже 0,3 млн грн», – інформують аудитори.

Правоохоронні органи передали матеріали 21 заходу державного фінансового контролю, за результатами розгляду яких розпочато 3 досудові розслідування та вручено 5 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

За недотримання законодавства 66 посадових осіб притягнули до адміністративної відповідальності, 20 – до матеріальної та дисциплінарної. Одну посадову особу звільнено з посади.

Як повідомляв Житомир.info, 20 листопада 2019 року пресслужба Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області інформувала, що у Хорошівській ОТГ аудитори виявили розтрату 13 млн грн на утриманні неоптимізованих шкіл, дитсадків та клубів, а також мільйони втрачених гривень за іншими статтями.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аудитор втрати  
Матеріали по темі