Події

Чоловік, який загинув у купі насіння соняшнику на підприємстві в Житомирській області, був нетверезий, – Держпраці

26 December 2019, 16:06

Працівник Яблунецького хлібоприймального підприємства у Ємільчинському районі Житомирської області, який загинув, потрапивши в купу насіння соняшнику, на момент події був нетверезим.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби управління Держпраці у Житомирській області від 26 грудня.

Комісія, утворена Управлінням Держпраці у Житомирській області, завершила спеціальне розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком, що стався 1 листопада з працівником, який працював за договором підряду та надавав ТОВ «Яблунецьке ХПП» послуги з прибирання та очищення території, а також приміщень і будівель на об’єкті.

«Під час проведення спеціального розслідування комісія встановила, що 1 листопада працівник отримав завдання прибрати зовнішню територію навколо приміщення сушарки. Проте з невідомих причин він опинився всередині приміщення складу по зберіганню зерна, звідки його крики про допомогу почув начальник охорони, який здійснював огляд території товариства. Всередині приміщення складу охоронець побачив, що стрічковий транспортер ввімкнений, а з нижньої його галереї, з купи насіння соняшнику, почув крики потерпілого. Працівника повністю затягнуло у купу насіння соняшнику. Начальник охорони відразу покликав інших працівників на допомогу, однак об’єм насіння був занадто великим і власними силами вони врятувати його не змогли. Потерпілого вдалося вивільнити, лише відгорнувши частину насіння навантажувачем, але через нестачу повітря працівник вже не подавав ознак життя», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що, з пояснень свідків нещасного випадку, виробничої необхідності або вказівки по виконанню робіт з прибирання у приміщенні складу з насінням соняшника у потерпілого не було. Також, відповідно до інформації наданої, обласним бюро судово-медичної експертизи Житомирської обласної ради, на момент настання нещасного випадку потерпілий перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння.

«З огляду на те, що потерпілий працював за умовами договору підряду, на нього не поширюються правила внутрішнього трудового розпорядку товариства, і всі роботи він виконував на свій ризик. Даний нещасний випадок не визнається таким, що пов'язаний із виробництвом. Відповідальних осіб з числа робітників та інженерно-технічних працівників ТОВ «Яблунецьке ХПП» за даний нещасний випадок комісія не вбачає», – зазначають у Держпраці.

Як повідомляв Житомир.info, 1 листопада 2019 року на Яблунецькому хлібоприймальному підприємстві в Ємільчинському районі Житомирської області, загинув чоловік, потрапивши у насип насіння соняшнику.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпраці нещасний випадок  
Матеріали по темі