Місто

Житомиряни за грудень отримають платіжки за тепло зі зменшеними сумами

26 December 2019, 16:40

Комунальне підприємство «Теплокомуненерго» Житомирської міської ради зробить перерахунок грудневих платіжок за тепло у зв’язку зі зниженням вартості природного газу.

Таке рішення одноголосно ухвалили 26 грудня на позачерговому засіданні міськвиконкому.

«Відповідно до постанови Кабінету міністрів від 24.12.2019 №1082 транспортування та інші складові враховуються, тому теплокомуненерго, замовивши безпосередньо програму у себе на програмному комплексі, зможе зробити перерахунок всім споживачам відповідно до діючої постанови», - пояснює заступник мера Сергій Кондратюк.


Тобто, вже в січні 2020 року споживачі отримають платіжки за грудень з меншою сумою.

«У січні місяці мешканці побачать нарахування менше, ніж у листопаді, або в іншому місяці», - зазначив Сергій Кондратюк.

Нагадаємо, виконком 23 грудня на позачерговому засіданні скорегував тарифи на тепло у зв’язку зі зниженням ціни на газ: мешканці будинків, які обладнані лічильниками, платитимуть 1558,92 грн/Гкал (з ПДВ), для будинків без лічильника тариф становитиме 37 грн/кв.м (з ПДВ).

Зазначимо, що 26 грудня Держенергоефективності оприлюднило розраховані середньозважені тарифи на теплову енергію, вироблену з використанням газу, для потреб населення та бюджетних установ, а також тарифи на транспортування та постачання теплової енергії.

«На основі цих розрахунків органи місцевого самоврядування можуть встановлювати підприємствам тарифи на теплову енергію з відновлюваних джерел на рівні 90% від оприлюднених середньозважених тарифів. Законом України від 21.03.2017 № 1959-19 щодо стимулювання виробництва тепла з відновлюваних джерел запроваджено спрощену та прозору процедуру встановлення тарифів на тепло «не з газу». Маючи гарантований на законодавчому рівні тариф, інвестор може заздалегідь визначити рентабельність проєкту і залучити необхідні кредитні та інвестиційні кошти», - йдеться у повідомленні.

Середньозважені тарифи від 26.12.2019 розміщені на сайті Держенергоефективності за посиланням. Зокрема, середньозважений тариф для потреб населення у Житомирській області становить 1694,66 грн/Гкал (з ПДВ).

Скріншот з сайту Держенергоефективності

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці 2018 року виконавчий комітет Житомирської міської ради кілька разів голосував за підвищення тарифів на опалення, в результаті після ухвалення нових тарифів на засіданні 19 грудня сумарне збільшення з 17 жовтня становило 32,7% для будинків з приладами обліку та 31,9% для будинків без лічильників, яких у Житомирі більшість.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком тепло тариф Кондратюк  
Матеріали по темі