Події

​Уночі на Мазепи в Житомирі через недопалок згорів балкон у п’ятиповерхівці

11 January 2020, 13:22

Уночі в п’ятиповерхівці на вулиці Івана Мазепи в Житомирі горів балкон.

Про це 11 січня Житомир.info повідомила читачка Анна, яка надіслала до редакції фото, зроблені на ранок після пожежі.

За її словами, подія трапилась близько 1 години ночі 11 січня: горіла квартира на п’ятому поверсі в будинку по вулиці Івана Мазепи, 96.

У пресслужбі управління ДСНС в Житомирській області інформацію про пожежу підтвердили, розповівши, що згорів балкон, на який незадовго до того власник квартири виходив покурити.

«11 січня о 00:58 до служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на балконі квартири багатоповерхівок, що по вул. І. Мазепи в обласному центрі. На місце події рятувальники з’ясували, що балкон, який повністю охопив вогонь, знаходиться на п’ятому поверсі. Існувала загроза поширення полум’я всередину квартири та на балкон поверхом нижче. Локалізувавши пожежу за допомогою лафетного ствола, фахівці ДСНС проклали дві магістральні лінії через під’їзд багатоповерхівки на п’ятий поверх та по висувній автодрабині і продовжили гасіння», - повідомили рятувальники.

Пожежу вдалося ліквідувати за 50 хвилин. Внаслідок надзвичайної події ніхто не постраждав. Завдяки оперативним діям рятувальників квартира та сусідній балкон залишилися неушкодженими. З вогнем боролися 17 чоловік особового складу та 4 одиниці спецтехніки.

«Попередня причина пожежі – необережність під час куріння власника квартири. Наразі остаточні обставини надзвичайної події встановлюються фахівцями», - повідомили в пресслужбі ДСНС.

Нагадаємо, вночі 28 листопада 2019 на вулиці Космонавтів у Житомирі через паління у ліжку загорілася квартира: рятувальники евакуювали 16 людей з багатоповерхівки та врятували господарку.

Як повідомляв Житомир.info, у висотці навпроти житомирського «Глобала» горів балкон на 12-му поверсі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС балкон  
Матеріали по темі