Здоров'я

У лабораторному центрі розповіли про третього померлого від грипу в Житомирі: за життя 58-річного чоловіка лікарі боролися два тижні

14 January 2020, 15:15

У Житомирі від грипу помер чоловік, за життя якого лікарі боролися упродовж двох тижнів.

По обіді 14 січня у ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр» Житомир.info розповіли про третій летальний випадок грипу в цьому епідсезоні

«Це чоловік 58 років. Захворів він 23 грудня. За медичною допомогою звернувся 25 грудня, а 26 був госпіталізований, 2 січня зробили обстеження (на виявлення вірусу грипу - ред.), а 3 отримали результат – виділений грип А (H1N1) пандемічний. І 10 січня хворий помер», – розповів завідувач відділу організації епідеміологічних досліджень обласного лабораторного центру Анатолій Головченко.

Він зазначив, що чоловік мав супутні захворювання, зокрема ішемічну хворобу серця. Це погіршило ситуацію, і намагання лікарів врятувати людину виявилися марними.

Нагадаємо, 14 січня 2020 року стало відомо, що в Житомирі від грипу нещодавно померли двоє людей: не вдалося здолати недугу 86-річному чоловікові; станом на ранок 14 січня інформацію стосовно другого летального випадку у лабораторному центрі уточнювали. Також повідомлялося, що наприкінці грудня 2019 року від вірусу грипу А (H1N1) у Житомирі померла жінка, 1964 року народження.

Як повідомляв Житомир.info, за останній тиждень, з 7 по 13 січня 2020 року, в Житомирській області за медичною допомогою з приводу захворювань на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції звернулось 4767 осіб, а це на 7,9% більше, ніж за попередній тиждень. А от у Житомирі відмічається зниження захворюваності на 13,7%. протягом останніх трьох тижнів в області зареєстровано 17 випадків лабораторно підтвердженого грипу: у мазках із зіву визначено вірус грипу А (H1N1) пандемічний.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: грип ГРВІ лабораторний центр  
Матеріали по темі