Події

Прокуратура вимагає повернути місту продане приміщення дитсадка в житомирському парку, міська рада проти

17 January 2020, 16:19

Прокуратура Житомирщини наполягає на поверненні незаконно проданого у парковій зоні приміщення дитсадка вартістю 6,5 млн грн, яке є об’єктом культурної спадщини – маєтком барона де Шодуара.

Про це 17 січня повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

«Прокуратура Житомирської області забезпечує участь у розгляді справи про визнання незаконним та скасування рішення Житомирської міської ради, визнання недійсним договору купівлі-продажу нерухомого майна та зобов’язання повернути його», - йдеться у повідомленні.

Установлено, що приватне товариство у грудні 2018 року придбало приміщення дитячого садка, що знаходиться у парковій зоні міста Житомира.

Однак, при укладенні Житомирською міськрадою із товариством договору купівлі-продажу комунального майна було порушено вимоги Закону України «Про освіту» та Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна», оскільки майно комунальних закладів освіти не підлягає приватизації.

Крім цього, після відкриття судом провадження у справі за позовом прокуратури встановлено, що приміщення дитсадка, розташоване за адресою м. Житомир, Старий бульвар, 22, занесений до переліку щойно виявлених об’єктів культурної спадщини як маєток барона де Шодуара. При цьому, рішення на відчуження об’єкта культурної спадщини відповідним державним органом не приймалося, договором купівлі-продажу покупця не зобов’язано укласти охоронний договір.

Під час судового розгляду Житомирська міськрада в інтересах якої подано позов не підтримала позицію прокурора та просила суд відмовити у його задоволенні.

Наразі розгляд справи Господарським судом Житомирської області триває.

«Також встановлено неналежне виконання службовими особами Житомирcької міськради своїх службових обов’язків, що призвело до незаконного відчуження нерухомого майна комунальної власності – будівлі недіючого дитсадка № 54, вартістю 6,5 млн грн, що спричинило тяжкі наслідки. За встановленим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 КК України, досудове розслідування проводить Житомирський відділ поліції», - повідомили у прокуратурі.

За даними єдиного державного реєстру судових рішень, у Господарському суді Житомирської області розглядається справа за позовом прокуратури в інтересах Житомирської міської ради до ТОВ «Обрій Діжитал» про визнання незаконним та скасування рішення, визнання недійсним договору купівлі-продажу нерухомого майна та зобов’язання повернути майно вартістю 6,5 млн грн.

Також у матеріалах суду зазначається, що восени Житомирська міська рада подала клопотання про залишення даного позову без розгляду, проте Господарський суд своєю ухвалою від 20 листопада відмовив міськраді у задоволенні цього клопотання.

Останнє судове засідання по даній справі відбулось 13 січня 2020 року, наступне - заплановане на 21 січня 2020.

Як повідомляв Житомир.info, 22 листопада 2018 року недіючий дитсадок у житомирському парку продали на аукціоні за 6 млн 500 тис. 1 грн ТОВ «Обрій Діжитал».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дитсадок парк Шодуар суд прокуратура Обрій Діжитал  
Матеріали по темі