Влада

Міноборони направило роз’яснення в ОДА щодо проведення призову 18-річних юнаків

5 February 2020, 09:54

Міністерство оборони 4 лютого направило роз’яснювального листа на усі обласні державні адміністрації з рекомендаціями щодо проведення призовних кампаній у 2020 році.

Про це повідомив 5 лютого міністр оборони Андрій Загороднюк у Facebook.

«Вчора від Міноборони направлено роз’яснювального листа на усі обласні державні адміністрації з рекомендаціями щодо проведення призовних кампаній у 2020 році. В листі головам призовних комісій усіх рівнів надано рекомендації, як саме розглядати питання щодо надання відстрочки від призову 18 та 19-річним юнакам. Нагадаю, що це передбачено українським законодавством, а саме Законом України «Про військовий обов’язок і військову службу». Тож, якщо призовники цієї вікової категорії матимуть бажання пройти військову службу в такому віці, їх буде прийнято до лав ЗСУ та інших військових формувань. Це відбуватиметься виключно за їх письмовою згодою», - інформує міністр оборони.

Він також зазначає, що на час проведення призовних кампаній буде організовано надання консультацій.

Нагадаємо, 16 січня міністр оборони Андрій Загороднюк запевняв, що призивати на строкову службу 18-ти та 19-річних юнаків не будуть, за виключенням тих випадків, коли вони добровільно виявлять бажання вступити до лав Збройних Сил України.

Як повідомляв Житомир.info, 16 січня 2020 року президент Володимир Зеленський підписав указ про демобілізацію строковиків та призов на строкову службу в 2020 році, в якому зазначалося: «Призвати на строкову військову службу придатних за станом здоров’я до військової служби громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу». В указах про чергові призови у 2015-2019 роках, які підписував президент Петро Порошенко, йшлося про строковиків з 20-річного віку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Міноборони призов ЗСУ армія Загороднюк  
Матеріали по темі