Політика

Олена Бондаренко: «Погіршення життя вже сьогодні» не дуже турбує коаліцію

26 March 2007, 18:15

26 березня в Житомирі пройшла прес-конференція народного депутата України від Блоку Юлії Тимошенко Олена Бондаренко, під час якої вона наголосила на поглибленні кризи в державі та необхідності проведення позачергових виборів до Верховної Ради.

«Не може бути в країні економічного зростання на фоні посилення конституційної, політичної, соціальної кризи», - впевнена Олена Бондаренко.

В підтвердження своєї думки вона наводить, зокрема, приклади погіршення економічної ситуації, серед яких збільшення зовнішнього боргу України, зростання суми вчасно не виплаченої заробітної плати, подальшого збідніння людей, тощо.

Схоже «погіршення життя вже сьогодні» не дуже турбує «коаліцію національної єдності», єдина мета якої на разі здобути у парламенті конституційну більшість в 300 голосів і, таким чином, розв’язати собі руки для подальшого підлаштування законів в Україні під інтереси окремих олігархічних кланів.

Країна все далі повертається до такої, яка була до 2004 року і від якої український народ відмовився під час президентських виборів.

Про це, зокрема, свідчать дії правоохоронців, які намагаються залякати людей обшуками в квартирах лідерів «Народної самооборони».

Прагненню олігархів створити конституційну більшість в парламенті, на жаль, сприяють перебіжчики з блоків «Народного Союзу «Наша Україна» та БЮТ. Фактично, зараз Верховна Рада перестала відображати ту конфігурацію сил, за яку голосували рік тому виборці.

Адже представництво депутатів політичних сил у списках значно змінилось.

Єдиний вихід, на думку Олени Бондаренко, – дострокові вибори: «Ми зможемо вийти з цієї ситуації тільки в один спосіб. Перед українським народом повинна з’явитись можливість обрати тих людей, яких він вважає за потрібне обрати, з огляду на те, в який спосіб вони себе показали».

Першим успіхом на шляху до повернення демократії в Україні стало об’єднання зусиль НСНУ та БЮТ, яке повинно продовжитись подальшою консолідацію зусиль всієї опозиції.

www.byut.com.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі