Фоторепортаж

Проєкти бюджету участі родичів депутатів Житомирської міськради: каскадні сходи до Кам'янки і стежка до Вільського шляху. Фоторепортаж

11 February 2020, 14:45

«Високі» бетонні сходи з сірими металевими перилами обабіч, лавки та сміттєві урни – такий вигляд нині має шлях від Бульвару Польського до набережної річки Кам'янка, який облаштовують в рамках реалізації проєкту бюджету участі. На якому етапі перебуває втілення проєкту «Каскадні сходи до річки Кам'янки», 11 лютого намагалася оцінити фотокореспондентка Житомир.info.

Зазначимо, що вказаний проєкт у 2018 році увійшов до списку «великих» (бюджет – 1,5 млн грн) і став одним з переможців бюджету участі (з реалізацією у 2019 році). Його автор – Валерій Онопрієнко, чоловік депутатки Житомирської міської ради Тетяни Онопрієнко.

Відповідно до інформації на сайті Житомирської міської ради, біля сходів мають висадити вічнозелені насадження, також тут встановлять вуличні ліхтарі.

«Проєктом передбачено облаштування каскаду бетонних сходів, обабіч яких та в центрі висаджені вічнозелені насадження. Сходи ведуть від Бульвару Польського до набережної річки Кам'янка. Сходи мають бути обладнані пандусами для комфортного спуску-підйому дитячих та інвалідних візків, видовими майданчиками з лавами для відпочинку та вуличними ліхтарями», – йдеться у короткій характеристиці об’єкту.

У звіті за грудень 2019 - січень 2020 року вказано, що роботи в рамках втілення проєкту виконані на 90%.

«Роботи виконані на 90%, у зв’язку в погодними умовами в листопаді, а саме приморозками, було вирішено посадку кущів перенести на весну (перехідний об’єкт на 2020 рік)», – вказано у графі про етап реалізації заходів.

Зазначено, що на проєкт уже використали майже 1 млн 350 тис. грн, у залишку –150 000 грн.

Наш фотограф оглянула ще один проєкт бюджету участі, який у 2018 році увійшов до списку «малих» (бюджет 500 тис. грн), – «Благоустрій стежки між Крошнею та Вільським шляхом (колишня Максютова)», відповідно до якого передбачено влаштування покриття з тротуарної плитки.

Автором проєкту є Анна Ракович – сестра депутата Житомирської міської ради Антона Раковича.

У звіті за 2019 рік вказано, що роботи на об’єкті на завершальному етапі. Використано трохи більше 470 тис. грн, відповідно, у залишку було майже 30 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, 18 жовтня 2018 року Координаційна рада бюджету участі рекомендувала Житомирському міському голові Сергію Сухомлину для реалізації у 2019 році 19 проєктів бюджету участі, серед них були і «Каскадні сходи до річки Кам'янки» та «Благоустрій стежки між Крошнею та Вільським Шляхом».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бюджет участі каскадні сходи стежка до Вільського шляху  
Матеріали по темі