Влада

​Мери чотирьох міст Житомирської області підписали меморандум про співпрацю з Фондом енергоефективності

11 February 2020, 15:36

У Житомирі 11 лютого міські голови Житомира, Коростеня, Малина та Новоград-Волинського підписали меморандум про співпрацю з ДУ «Фонд енергоефективності». У межах партнерства передбачена реалізація масштабних проєкт програми підтримки енергоефективності в багатоквартирних будинках «Енергодім».

Про це повідомляють на сайті Житомирської міської ради.

«Церемонія підписання відбулася під час презентації Програми підтримки енергоефективності в багатоквартирних будинках «Енергодім», що цього дня пройшла для регіональних ОСББ. Сторони-підписанти Меморандуму взяли зобов’язання впроваджувати в регіоні інструменти стимулювання енергозбереження та підтримки заходів, спрямованих на підвищення рівня енергетичної ефективності будівель. Передбачається, що спільна діяльність сторін сприятиме економії споживання енергетичних ресурсів та витрат на комунальні послуги об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), поліпшенню зовнішнього вигляду будівель, продовженню терміну їх експлуатації, підвищенню рівня комфорту та умов проживання у будинках, а також збільшенню їх вартості», – йдеться у повідомленні.

У Житомирі діє міська програма, за якою коштами міського бюджету відшкодовуються відсотки або частина тіла кредиту, виданими на придбання обладнання та/або матеріалів, і відповідних робіт на впровадження енергозберігаючих заходів, відповідно до Програми підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «ЕНЕРГОДІМ».

Фонд енергоефективності розпочав адаптацію місцевих програм підтримки ОСББ до програми «Енергодім». Результатом цих змін стане додаткова фінансова підтримка ОСББ для реалізації заходів з енергоефективності.

Довідково:

Програма підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім» - це програма часткового відшкодування витрат на заходи з енергоефективності в багатоквартирних будинках. Програма передбачає часткове відшкодування витрат ОСББ на заходи з енергоефективності у розмірі 40% вартості прийнятних заходів/робіт для пакету «Легкий» та 50% для пакету «Комплексний». Перші 300 заявок отримають додатковий грант у розмірі 20%.

В Житомирі діє програма «Муніципальний енергетичний план території Житомирської міської об’єднаної територіальної громади на 2017-2020 роки». Даною програмою передбачено відшкодування відсоткової ставки за кредитами, або частини тіла кредиту, отриманими ОСББ ЖБК, ЖК м. Житомира у кредитно-фінансових установах, на придбання енергоефективного обладнання та/або матеріалів, і проведення відповідних робіт.

Наразі в Житомирі 323 ОСББ та 996 багатоквартирних будинків. Переважна більшість з них не відповідає сучасним вимогам енергозаощадження. Відповідно у цих будівлях низький рівень енергозбереження. Фізичне та моральне старіння конструкцій, внутрішніх інженерних систем, призводить до незадовільного стану будинків в цілому і неможливості забезпечити в них комфортне проживання мешканців. Всього на Житомирщини налічується понад 600 ОСББ.

Як повідомляв Житомир.info, 31 січня до Житомира з робочим візитом приїздив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук. Глава уряду у супроводі мера Житомира та голови облдержадміністрації оглянув приклад термомодернізації будинку по вул.Київська, 52/20.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: енергозбереження ОСББ меморандум мер  
Матеріали по темі