Влада

Житомирські депутати з’ясовували, хто винен у тому, що міську лікарню №2 не внесли до списку опорних

20 February 2020, 21:05

Хто винен у тому, що житомирську міську лікарню №2 не внесли до списку опорних – з’ясовували на позачерговій сесії міської ради 20 лютого.

«Нашу лікарню №2 імені Павлусенка «забули», це якщо м'яко говорити, включити до списку опорних. І можна довго обговорювати, яким чином це сталось, не була прийнята до уваги думка громади міста Житомира та думка громад, які розташовані навколо Житомира. Тому сьогоднішня сесія повинна визначитись і проголосувати за своє звернення до Кабінету міністрів України, до Міністерства охорони здоров’я, до голови обласної адміністрації та інших органів, які мають право на прийняття рішень про зміни своїх попередніх рішень. Я можу помилятись, але вчора з’явилось розпорядження міністра чи його заступника головам обласних адміністрацій провести наради і переглянути список цих опорних лікарень. Вони самі розуміють, що десь, можливо, було неправильно прийняте рішення, некоректне рішення. Думаю, що наступного тижня по планах заступник міністра охорони здоров’я по реформі буде в місті Житомирі, і нам сьогодні треба проголосувати ці звернення, щоб у нас була своя визначена позиція з цього питання», – сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.


На думку депутатів, проблеми із лікарнею №2 виникли через проблеми із комунікацією.

«Насправді те, що відбулось, воно відбулось через відсутність комунікації, і це факт. Мали знати депутати, мало працювати профільне управління, профільний заступник з обласним управлінням, і не мало статись так, що нашу лікарню хтось там підписав, віддав і навіть з нами не порадились. Або хоча б з вами, як з міським головою. Але ця проблема не з’явилась з нічого. Скажіть, з якою ціллю у нас так довго і такий довгий термін не призначається начальник управління? Я вважаю, що має бути сильний і «зубатий» начальник управління, а якщо його не буде, то буде відбуватись подібне дуже часто. Я хотіла б порадити вам і почути відповідь, що найближчим часом буде призначено нового начальника управління, який буде спілкуватись із обласним управлінням, якщо потрібно буде «жити» в міністерстві. Має бути така людина», – переконана депутатка Житомирської міської ради Любов Цимбалюк.

«Все-таки треба розібратись в цій ситуації, щоб таке більше не повторилося. Чому так сталось, що друга лікарня не стала опорною, хто в цьому винен, бо потім знову будуть такі ситуації, і хто буде за це відповідати?», – допитувався депутат міської ради Віктор Брокарєв.

Окрім того, депутатів також зацікавило питання, чому представники від Житомира не були внесені в госпітальну раду.

«Розпорядженням голови облдержадміністрації від 13 січня були включені без згоди управління чи профільного заступника директор лікарні №1, обласний експерт з акушерства та гінекології та виконуючий обов’язки секретаря госпітальної ради. Вже підготовано звернення до голови з метою включення депутатського корпусу і розширення представництва Житомирської міської ради в госпітальній раді», – відповідала заступниця Житомирського міського голови Марія Місюрова.

«Мене ця відповідь не влаштовує, тому я вам скажу, Маріє Олександрівно. Потрібно, щоб хтось ходив на колегії, та наради. На колегії не було представника від міста Житомира, або, якщо навіть і був, то він вам не доповів про те, що потрібно негайно надати пропозиції щодо включення. Сергій Іванович, хочу звернути вашу увагу вчергове: не все так просто з медициною, заступником і управлінням. Зверніть увагу на це», – закликала Любов Цимбалюк.

Врешті-решт депутати перейшли до голосування за текст звернення, у який запропонували внести ряд незначних змін.

«Я б ще написала: депутати міської ради вкрай не «стурбовані», а «обурені». Це моя пропозиція», – додала депутатка міської ради Цимбалюк.

Після внесення всіх правок за звернення проголосував 31 депутат міської ради.

Нагадаємо, 12 лютого мер Сергій Сухомлин повідомив, що міська влада хоче змінити список опорних лікарень, який затвердив Кабмін.

Як повідомляв Житомир.info, перелік опорних лікарень Кабінет міністрів затвердив розпорядженням від 15 січня 2020 року. У Житомирській області опорними закладами стали: Бердичівська міська лікарня; Коростенська центральна міська лікарня; Новоград-Волинське міськрайонне територіальне медичне об’єднання; Овруцька міська лікарня; Житомирська центральна районна лікарня; Центральна районна лікарня ім. Д. І. Потєхіна (Коростишів); Лікарня №1 ( Житомир).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікарня №2 опорна лікарня сесія міськрада  
Матеріали по темі