Здоров'я

Міська влада хоче, щоб у Житомирі була не одна, а дві опорні лікарні

12 February 2020, 18:38

Мер Житомира Сергій Сухомлин хоче змінити список опорних лікарень, який Кабмін затвердив майже місяць тому – розпорядження від 15 січня 2020 року.

Про наміри додати до опорних закладів охорони здоров’я у госпітальному окрузі Житомирської області міську лікарню №2 Сухомлин повідомив 12 лютого у Facеbook.

«Кабмін оприлюднив розпорядження про затвердження переліку опорних лікарень у госпітальних округах. У нашому районі такими закладами стануть Лікарня №1, що знаходиться у Житомирі, та районна лікарня у Станишівці. Лікарня ж №2 ім. В.П. Павлусенка до переліку не потрапила, хоча за результатами аналізу USAID, вона посіла у рейтингу друге місце (після Лікарні №1). Ми з цим рішенням не погоджуємося. Питання не в фінансуванні чи престижі, а у відсутності логіки. Опорними визначили лікарні, які знаходяться на відстані 2 км одна від одної. Натомість, відстань між Лікарнею №1 та Новоград-Волинським МТМО (найближчим опорним закладом у тому напрямку) становить понад 100 км. А шлях до лікарні має займати не більше 60 хвилин. До прикладу, людині з Березівки чи Іванівки за екстреною допомогою чи з якоюсь серйозною травмою доведеться їхати через усе місто. В той же час Лікарня № 2 розташована найближче до траси Київ – Чоп, має потужні хірургічну, травматологічну, гінекологічну, ЛОР служби, приймально-діагностичне відділення, що відповідає сучасним вимогам, обслуговує понад 120 тисяч житомирян та жителів інших наближених ОТГ. Тож ми готуємо відповідні звернення до прем’єр-міністра України Олексія Гончарука та Міністерства охорони здоров'я України», - написав Сергій Сухомлин.

Міська влада також сподівається на підтримку народних депутатів від Житомира і планує відпрацювати це питання з ОТГ, які знаходяться поруч з Житомирською міською територіальною громадою.


Нагадаємо, перелік опорних лікарень оприлюднили 3 лютого на сайті ОДА. У Житомирській області опорними закладами стали: Бердичівська міська лікарня; Коростенська центральна міська лікарня; Новоград-Волинське міськрайонне територіальне медичне об’єднання; Овруцька міська лікарня; Житомирська центральна районна лікарня; Центральна районна лікарня ім. Д. І. Потєхіна (Коростишів); Лікарня №1 ( Житомир).

Як повідомляв Житомир.info, керівництво Олевського району готує звернення до президента та Уряду через те, що районна лікарня не потрапила до переліку опорних.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікарня Сухомлин госпітальний округ КМУ  
Матеріали по темі