Влада

АМКУ отримав п’ять скарг на тендер з реконструкції траси Житомир – Чернівці вартістю майже 400 млн грн

3 March 2020, 09:59

З 25 по 26 лютого до Антимонопольного комітету України надійшло п’ять скарг, які стосуються дискримінації тендерної документації та порушення у сфері публічних закупівель Службою автомобільних доріг в Житомирській області у тендері з реконструкції автомобільної дороги загального користування державного значення Н-03 Житомир – Чернівці на ділянці км 52+250 – км 58+000.

Першу скаргу 25 лютого до Антимонопольного комітету України направило ТОВ «Енергетично-дорожнє будівництво».

У переліку змін до тендерної документації зазначається, що учасник у складі пропозиції повинен надати скан-копії кваліфікаційного сертифіката інженера-геодезиста. На думку скаржника, вищевказана вимога є дискримінаційною щодо потенційних учасників державних закупівель.

Антимонопольний комітет 27 лютого ухвалив рішення залишити скаргу ТОВ «Енергетично-дорожнє будівництво» без розгляду, оскільки скарга не відповідає вимогам, зокрема – відсутнє обґрунтування наявності порушених прав та охоронюваних законом інтересів з приводу рішення, дії чи бездіяльності замовника, що суперечать законодавству у сфері публічних закупівель і внаслідок яких порушено право чи законні інтереси такої особи.

26 лютого ТОВ «Енергетично-дорожнє будівництво» направило ще одну скаргу до АМКУ з зауваженнями, цього разу обґрунтувавши свою думку.

ТОВ «Енергетично-дорожнє будівництво» зареєстроване в Черкаській області, місто Канів, вулиці Енергетиків, 65. Спеціалізується фірма на будівництві доріг і автострад, статутний капітал – 911 тис. 610 грн. Кінцевим бенефіціарним власником фірми є Юрій Миколайович Клімов.

Також 26 лютого до АМКУ надійшло ще 3 скарги стосовно дискримінаційних вимог тендерної документації від ТОВ «Шляхове будівництво “Альтком”», ТОВ «Будівельно-монтажна фірма “Еталон-Буд”» та ВАТ «Дорожньо-будівельний трест №4 м. Брест».

«Альтком» у скарзі зазначило дискримінаційну вимогу щодо дати укладання аналогічного договору: протягом останніх 5-ти років від дати, що передує даті оголошення закупівлі, дискримінаційну вимогу щодо встановлення відсотку виконання аналогічного договору – не менш ніж 85% від загальної ціни договору та інші.

ТОВ «Шляхове будівництво “Альтком”» зареєстроване в Донецькій області, місто Маріуполь, вулиця Бахчиванджи, 2. Спеціалізується фірма на будівництві доріг і автострад, статутний капітал – 351 млн 438 тис. 680 грн Власниками фірми є приватна компанія з обмеженою відповідальністю «Альтком Б.В.», яка зареєстрована в Нідерландах, та ТОВ «Фінансово-промислова група “Альтком”».

Фірма «Еталон-Буд» у своїй скарзі вказала на дискримінаційну вимогу щодо місця розташування асфальтобетонного заводу на момент подання тендерної пропозиції на відстані не більше 150 км до об’єкта виконання робіт.

ТОВ «Будівельно-монтажна фірма “Еталон-Буд”» зареєстроване в місті Вінниця, по вулиці Максимовича, 4. Спеціалізується фірма на будівництві доріг і автострад, статутний капітал – 100 тис. грн. Власником фірми є Ангеліна Ярославівна Надорожна та Микола Миколайович Надорожний.

У скарзі ВАТ «Дорожньо-будівельний трест №4 м. Брест» йдеться про дискримінаційні умови щодо розрахунку відстані транспортування асфальтобетонних сумішей, які обмежують участь у закупівлі компаній, що планують використовувати мобільні асфальтобетонні заводи.

ВАТ «Дорожно-будівельний трест №4 м. Брест» зареєстроване в Білоруській Республіці в місті Брест по вулиці Калініна, 63. ділянку шляху М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський, що в Овруцькому районі. Минулого року фірма ремонтувала ділянку траси М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський в Овруцькому районі.

Антимонопольний комітет прийняв рішення розглянути усі чотири скарги, їх розгляд відбудеться 12 березня.



Нагадаємо, 31 січня Служба автомобільних доріг у Житомирській області оголосила тендер з реконструкції автомобільної дороги загального користування державного значення Н-03 Житомир – Чернівці на ділянці км 52+250 – км 58+000. Очікувана вартість реконструкції – 392 млн 947 тис. 220 грн 80 коп. Тендерні пропозиції приймали до 2 березня, а аукціон був запланований на 7 квітня. 28 лютого САД оприлюднила зміни до тендерної документації, де зазначено, що тендерні пропозиції приймаються до 10 березня, а дата початку аукціону – 15 квітня.

Як повідомляв Житомир.info, ремонт траси Житомир - Чернівці включили в затверджену Урядом «Дорожню стратегію-2020». Як повідомляв Житомир.info, Уряд 29 січня затвердив перелік об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення у 2020 році та обсяги бюджетних коштів для їх фінансування за рахунок спеціального фонду державного бюджету за бюджетною програмою «Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення». Всього Житомирській області виділили 427 млн 299,4 тис. грн, з яких 98 млн грн – на реконструкцію автомобільної дороги Н-03 Житомир – Чернівці на ділянці км 58 + 000 – км 62 + 200 та 1 млн на будівництво шляхопроводу через залізницю на автомобільній дорозі загального користування державного значення Н-03 Житомир – Чернівці, км 57+058.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: САД тендер дорога ремонт АМКУ Н-03 
Матеріали по темі