Політика

Як нардепи від Житомирської області голосували за нового генпрокурора та міністра економіки

17 March 2020, 15:04

Верховна рада на позачерговому засіданні вранці 17 березня 2020 року призначили нового генерального прокурора та міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Про це повідомляє пресслужба парламенту.

Кандидатом на посаду генпрокурора була Ірина Венедиктова, в.о. голови Державного бюро розслідувань.

«Володимир Зеленський повідомив, що Ірина Венедіктова – відомий юрист, доктор юридичних наук, у минулому народний депутат України від партії «Слуга народу», наразі виконує обов’язки керівника Державного бюро розслідувань. Він висловив переконання: «Фахові і моральні якості запропонованої кандидатки дадуть змогу забезпечити стабільну і злагоджену роботу органів прокуратури, викорінення корупції в цій системі та ефективного розслідування гучних кримінальних справ», - йдеться у повідомленні.

За призначення Венедиктової проголосували 269 народних депутатів, жодного голосу не дали три фракції: «Європейська Солідарність», ВО «Батьківщина» та «Голос». З шести нардепів-мажоритарників від Житомирської області п’ять представників фракції «Слуга народу» проголосували «за», Володимир Арешонков (депутатська група «Довіра») на засіданні відсутній.

Після голосування за генпрокурора спікер Верховної ради Дмитро Разумков надав слово прем’єр-міністру Денису Шмигалю, який представив Ігоря Петрашка, кандидатуру якого депутатська фракція партії «Слуга народу» на правах коаліції внесла на посаду міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

«За словами Прем’єр-міністра, кандидат має більше двадцяти років досвіду в сфері економіки менеджменту, має широкі міжнародні зв’язки. «Сьогодні вважаю його одним з кращих економістів України, який дійсно зможе допомогти нам рухатись вперед і, втому числі, напередодні економічної кризи», - сказав Денис Шмигаль», - повідомляє пресслужба ВРУ.

Призначення Петрашка підтримали 243 депутати, з п’яти житомирських «слуг народу» четверо проголосували «за», а Сергій Кузьміних (Чуднівський округ №67) утримався. Жодного голосу за призначення міністра економіки не дали чотири фракції: «Опозиційна платформа – За життя», «Європейська Солідарність», ВО «Батьківщина» та «Голос».

Як повідомляв Житомир.info, 4 березня 2020 року Верховна рада відправила у відставку Уряд Олексія Гончарука, проголосувала на нового прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та новий Кабмін, в якому залишилися чотири вакансії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВР генпрокурор нардеп призначення. Венедиктова  
Матеріали по темі