Політика

Хто з депутатів Житомирської облради бере участь у державних закупівлях та скільки і на чому заробляє

20 March 2020, 10:07

З 2016 року державні закупівлі проводяться через систему ProZorro, що дає можливість зробити процес використання державних коштів прозорим та ефективним. Депутати Житомирської облради, які є ФОПами або власниками фірмами, у 2019 році неодноразово брали участь у державних закупівлях. Житомир.info підрахував, що у 2019 році депутати-ФОПи та їхні компанії підписали договорів на загальну суму 9 мільйонів гривень.

Лідер з підписаних договорів у 2019 році – депутат Анатолій Подік з групи «Рідна Житомирщина», яка утворилася з колишніх членів фракції Блоку Петра Порошенка. За даними bi.prozorro, минулого року депутат підписав 8 договорів вартістю 3 млн 707 тис. 870 грн. Загалом з 2016 році Анатолій Подік підписав 40 договорів загальною вартістю 7 млн 347 тис. 164 грн. За ці кошти ФОП Подік Анатолій Олександрович виготовляв проєктно-кошторисну документацію, ремонтував дахи, огорожі, дороги, танцювальні майданчики для селищних та міських рад Житомирщини, відділів райдержадміністрації Житомирської області.

У своїй декларації за 2019 рік Анатолій Подік вказав, що його дохід від підприємницької діяльності минулому року склав 4 млн 972 тис. 925 грн.

ФОП Подік Анатолій Олександрович зареєстрований в Житомирській області, село Тетерівка. Спеціалізується підприємець на будівництві житлових та нежитлових будівель.

Анатолій Подік

Голова фракції Об’єднання «Самопоміч» Віталій Ейсмонт також неодноразово брав участь у державних закупівлях. За даними bi.prozorro, його приватне підприємство ТПК «Медвейс» у 2019 році підписало 15 договорів вартістю 3 млн 117 тис. 228 грн 91 коп. Уже цьогоріч фірма підписала 4 договори загальною вартістю 601 тис. 904 грн 40 коп. Починаючи з 2016 року ПП ТПК «Медвейс» підписало 69 договорів загальною вартістю 23 млн 663 тис. 852 грн. Постачає житомирська фірма цвяхи, драбини, вікна, двері, ізоляційні матеріали для акціонерних товариств обленерго з Одеси, Рівного, Херсону, Кіровограда, Житомира.

У декларації за 2019 рік депутат вказав, що отримав від фірми ПП ТПК «Медвейс» дивіденди у сумі 250 тис. грн.

ПП ТПК «Медвейс» зареєстроване в Житомирі по вулиці Вокзальна, 20. Спеціалізується фірма на оптовій торгівлі деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням, статутний капітал – 6 млн грн. Власником фірми є Віталій Станіславович Ейсмонт.

Віталій Ейсмонт

Депутат від Об’єднання «Самопоміч» Євгеній Жабокрицький у державних закупівлях бере участь як ФОП і як власник приватного підприємства «Нафта-крузер».

За даними bi.prozorro, в 2019 році ФОП Жабокрицький Євгеній Вікторович підписав 13 договорів загальною вартістю 146 тис. 225 грн, ще 1 договір вартістю 11 тис. 700 грн депутат підписав цьогоріч. Усі договори підписані з Попільнянською селищною радою на утилізацію сміття, утримання сміттєзвалищ, земляні роботи, руйнування та знесення будівель. Зазначимо, що Жабокрицький є членом виконавчого комітету Попільнянської селищної об'єднаної територіальної громади.

ФОП Жабокрицький Євгеній Вікторович зареєстрований в Житомирській області, Попільнянський район, смт. Попільня. Спеціалізується підприємець на керуванні комп’ютерним устаткуванням.

Фірма Жабокрицького «Нафта-крузер» у 2019 році підписала 29 договорів вартістю 954 тис. 5 грн. Брати участь у закупівлях фірма почала з 2016 року. За цей час ПП «Нафта-крузер» підписало 66 договорів загальною вартістю 2 млн 647 тис. 632 грн, із них 48 договорів вартістю 105 тис. 20 грн – з Попільнянською селищною радою на постачання нафти і дистилятів.

ПП «Нафта-крузер» зареєстрований в Житомирській області, Попільнянський район, смт. Попільня, вулиця Радянська, 4. Спеціалізується фірма на роздрібній торгівлі пальним, статутний капітал – 200 грн. Власником фірми є Євгеній Вікторович Жабокрицький.

Євгеній Жабокрицький

Депутат від партії УКРОП Сергій Грищенко участь у закупівлях бере з минулого року. У 2019 році підприємець підписав 7 договорів вартістю 691 тис. 799 грн, цьогоріч ним вже підписано 4 договори вартістю 421 тис. 447 грн.

Нагадаємо, що Сергій Грищенко депутатом Житомирської обласної ради став весною 2017 року, після того як Рустам Раупов склав депутатські повноваження та вийшов із політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП».

ФОП Грищенко Сергій Володимирович зареєстрований в Житомирській області, місто Коростень. Спеціалізується підприємець на виробництві радіаторів і котлів центрального опалення.

Минулого року сімейна фірма Грищенків ТОВ «Белгріінвест» також брала участь у публічних закупівлях: державна організація «Комбінат “Рекорд”» підписала з нею договір на поточний ремонт будівлі вартістю 189 тис. 500 грн.

ТОВ «Белгріінвест» зареєстроване в Житомирській області, місто Коростень, по вулиці В. Сосновського,38-С. Спеціалізується фірма на неспеціалізованій оптовій торгівлі, статутний капітал – 18 тис. 500 грн. Власниками фірми є Володимир Володимирович Грищенко та Сергій Володимирович Грищенко.

Сергій Грищенко

У декларації за 2019 рік депутат Сергій Грищенко вказав, що його дохід від підприємницької діяльності за минулий рік становив 1 млн 364 тис. 519 грн.

Депутат фракції ВО «Батьківщина» Сергій Орлюк також бере участь у закупівлях. У 2019 році депутат підписав 2 договори вартістю 150 тис. грн. Загалом з 2016 року Орлюк підписав 8 договорів вартістю 593 тис. 250 грн. ФОП надає послуги для комунального підприємства з міста Хмільник (Вінницька область) та управління житлово-комунального господарства Козятинської міської ради з регулювання чисельності тварин, що не утримуються людиною, ветеринарні послуги та послуги з відлову тварин.

ФОП Орлюк Сергій Валерійович зареєстрований в Житомирській області, місто Бердичів. Спеціалізується підприємець на роздрібній торгівлі медичними й ортопедичними товарами в спеціалізованих магазинах.

Сергій Орлюк

Депутат з фракції УКРОП Віталій Науменко долучився до публічних закупівель у 2017 році. За даними bi.prozorro, за цей час підприємець підписав 76 договорів вартістю 205 тис. 442 грн. У 2019 році Віталій Науменко підписав 28 договорів загальною вартістю 83 тис. 192 грн. Цього року він підписав вже договір вартістю 10 тис. 500 грн з Олевською міською радою. В основному замовниками закупівель є лікарня Коростенської районної ради, лікарня та центр первинної медико-санітарної допомоги Коростенської міської ради, які закуповують у Віталія Науменка медичні бланки, журнали та стенди.

ФОП Науменко Віталій Анатолійович зареєстрований в Житомирській області, місто Коростень. Спеціалізується підприємець на виданні книг.

У декларації за 2019 рік Віталій Науменко вказав, що його минулорічний дохід від підприємницької діяльності становить 633 тис. 572 грн.

Віталій Науменко

В основному, всі депутати-підприємці беруть участь у неконкурентних процедурах закупівлі, яка відбувається поза системою ProZorro з обов’язковою публікацією в системі основної інформації про проведену закупівлю у формі звіту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада депутат тендер  
Матеріали по темі