Події

Житомирські поліцейські контролюють дотримання карантину: склали 5 протоколів на водіїв маршруток і слідкують за дозвіллям дітей

20 March 2020, 12:03

В Україні поліцейські склали 405 адмінпротоколів та розпочали 6 кримінальних проваджень за порушення правил карантину.

Про це 20 березня повідомило управління комунікації Національної поліції України.

Зазначено, що найбільше порушень виявлено на Дніпропетровщині. Зокрема поліцейські склали 75 адмінпротоколів. У Житомирській області виявили два порушення.

«Також порушення виявлені у Києві (31), Київській (32), Донецькій (62), Запорізькій (25), Херсонській (21), Сумській (20), Волинській (16), Вінницькій (14), Львівській (12), а також у Миколаївській (11), Кіровоградській (9), Харківській (5) та Закарпатській (3) областях. Крім того, по 18 адмінпротоколів складено у Чернівецькій та Черкаській областях. По 7 – у Рівненській та Чернігівській. Ще по 4 протоколи – у Івано-Франківській, Полтавській та Одеській областях. У Тернопільській та Житомирській областях виявлено по 2 порушення (виділено редакцією). У Хмельницькій складено 1 протокол», – йдеться у повідомленні.

Інфографіка управління комунікації Національної поліції України

Крім того, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості по 6 фактам за ст. 325 КК України (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням). Зокрема у Харківській (3 факти), по 1 – у Волинській, Сумській та Дніпропетровській областях.

Відділ комунікації поліції Житомирської області інформує про рейди, спрямовані на контроль дотримання обмежень щодо пасажирських перевезень.

Зазначено, станом на 10:00 20 березня поліцейські оформили 5 адміністративних протоколів відносно водіїв пасажирських транспортних засобів за вчинення правопорушень, передбачених ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) КУпАП. Зокрема, 19 березня у м. Житомирі в одному з міських маршрутних мікроавтобусів керманич перевозив 17 пасажирів. А на автошляху Київ-Чоп поліцейські зупинили автобус з 39 пасажирами всередині (дозволено не більше 10, - ред.).


Фото відділу комунікації поліції Житомирської області

«Правоохоронці продовжують здійснювати контроль за дотриманням карантинних заходів. Ми закликаємо громадян з розумінням поставитися до встановлених обмежень, за можливості залишатися вдома та подбати про своїх рідних та знайомих похилого віку», – зауважив заступник начальнику ГУНП Житомирщини Артем Лисогор.

Правоохоронці також контролюють дозвілля дітей та молоді в умовах карантину.

Відділ комунікації поліції повідомляє, що працівники підрозділів ювенальної превенції поліції регіону проводять попереджувальну роботу як у молодіжному середовищі, так і серед дорослих. Поліцейські разом з представниками соціальних служб відвідують за місцями проживання родини, які перебувають на обліках і такі, що потрапили у скрутні життєві обставини.

«Ми перевіряємо, як батьки у період карантину дбають про своїх неповнолітніх дітей. Проводимо роз’яснювальну роботу і з малечею, і з дорослими, націлюємо на неухильне дотримання гігієни та розповідаємо про передбачені заборони на особливий період. Окрім того, здійснюємо рейди по продуктовим торговельним закладам, де наголошуємо продавцям про неприпустимість продажу неповнолітнім особам алкоголю чи тютюну», – розповіла керівник підрозділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук.

Зазначено, що у період з 12 березня у ході такої роботи поліцейські задокументували правопорушення та склали 88 адміністративних протоколів. Серед них відносно дорослих: 57 – за невиконання батьками обов’язків по вихованню дітей (ст.184 КУпАП), 6 – за доведення неповнолітнього до стану сп’яніння (ст.180 КУпАП), 3 – за порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами (ст. 156 КУпАП).

Що ж стосується підлітків, то за вчиненими ними адміністративними порушеннями складені 10 протоколів за розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або за появу у громадських місцях у п'яному вигляді (ст.178 КУпАП), 11 – за куріння у заборонених місцях (ст. 171-1 КУпАП), та 1 – за дрібне хуліганство.

Як у житомирських маршрутках і тролейбусах дотримуються обмежень щодо кількості пасажирів, дивіться у фоторепортажі від 19 березня 2020 року

Нагадаємо, 17 березня заступник міського голови Олександр Шевчук під час брифінгу повідомив, 19 березня буде прийнято рішення щодо роботи громадського транспорту в подальшому. Управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради не проводило скорочення руху рухомого транспорту, приміських автобусних маршрутів. На виконання Постанови Кабінету Міністрів від 11.03.2020 року №211 з 18 березня рух автобусних маршрутів № 104, 110, 126 та 147 здійснюється лише у межах міста, №104 та 110 курсуватиме до обласної дитячої лікарні (с. Станишівка).

Як повідомляв Житомир.info, 18 березня відбулось засідання виконкому Житомирської міської ради, на якому вирішили рішення про обмежувальні заходи виклали у новій редакції. Текст рішення тут.

Також за рішенням виконкому з 18 березня у Житомирі діятимуть мобільні групи, які перевірятимуть діяльність суб’єктів господарювання на предмет дотримання обмежувальних заходів у зв’язку з коронавірусом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: карантин коронавірус поліція рейд  
Матеріали по темі