Місто

Нове рішення виконкому щодо обмежень на території Житомирської міської ОТГ для запобігання поширенню коронавірусу

18 March 2020, 12:40

Виконком Житомирської міської ради скасував своє рішення від 11.03.2020 «Про введення обмежувальних заходів щодо недопущення поширення коронавірусної інфекції COVID-19 на території Житомирської об'єднаної територіальної громади», в яке вже кілька разів вносили зміни, та ухвалив нове.

Питання розглядали на черговому засіданні міськвиконкому 18 березня, яке проходило в закритому режимі з онлайн-трансляцією. Перед розглядом директор юридичного департаменту Євгеній Черниш зауважив, що теперішнє рішення треба привести у відповідність до постанови Кабінету міністрів і, щоб не вносити чергові зміни, запропонував ухвалили нове.

Затвердженим рішення міськвиконкому передбачається, зокрема, заборонити:

до 3 квітня 2020 р. проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних за участю прихожан, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування;

до 3 квітня 2020 р. роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, кав’ярень тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, басейнів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення, крім роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності, а також торговельної діяльності і діяльності з надання послуг з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, обмеження скупчення відвідувачів у приміщеннях із розрахунку не більше однієї особи на 10 кв.м та недопущення торгівлі продуктами харчування без упаковки з відкритих прилавків;

до 3 квітня 2020 р. роботу продуктових ринків та магазинів на території ринків: «Житній» (майдан Житній ринок, 2), «Сінний» (вул. Домбровського, 25/42), «Хмільники» (проспект Миру, 15), «Київський» (вул.Київська, 99), «Тетерів» (вул.Домбровського, 25), «Привокзальний» (вул.Вокзальна, 6-а);

з 12:00 годин 18 березня до 3 квітня 2020 р. перевезення понад 10 пасажирів одночасно в одному транспортному засобі у міському електричному (трамвай, тролейбус) та автомобільному транспорті, що здійснює регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах у звичайному режимі руху та перевезення понад 10 пасажирів одночасно в автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських автобусних маршрутах в режимі маршрутного таксі.

Управлінню транспорту та ТТУ доручили «вжити заходів щодо корегування випуску рухомого складу на період дії обмежувальних заходів за необхідності». Головуюча на засідання заступниця мера Світлана Ольшанська наголосила, що мова не йде про скорочення чи обмеження, а лише про коригування.

З присутніх на засіданні міськвиконкому в цілому за нове рішення проголосували всі, крім секретаря міської ради Наталії Чиж, яка «утрималась».

Пропонуємо переглянути фоторепортаж про ранок 18 березня у Житомирі: Житній ринок працює, пасажирів у маршрутках і тролейбусах ніхто не рахує.

Нагадаємо, на позачерговому засіданні міськвиконкому, яке проходило 16 березня у закритому режимі з онлайн-трансляцією, ухвалили рішення призупинити з 17 березня 2020 року роботу спортивних закладів, секцій, гуртків, басейнів, фітнес-клубів, закладів сфери послуг (салони краси, перукарні, лазні тощо), закладів торгівлі, крім торгівлі продуктами харчування, медичними засобами, предметами першої необхідності, аптек та АЗС при безумовному дотриманні ними заходів безпеки з обмеженням одночасного перебування відвідувачів; з 19 березня 2020 року – закладів ресторанного господарства, кафе, кав’ярень (крім доставки на замовлення), продуктових та речових ринків.

Міська влада підготувала відповідну довідку щодо обмежень:


Як повідомляв Житомир.info, уряд заборонив з 18 березня по 3 квітня на усій території України регулярні та нерегулярні перевезення, це стосується приміського, міжміського, міжобласного сполучення, а також перевезення більше 10 пасажирів одночасно в трамваях, тролейбусах та автомобільному транспорті, в автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах. В Житомирі з 18 березня приміські маршрутки курсують лише у межах міста, а кількість пасажирів у транспорті поки що не контролюють.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком коронавірус карантин рішення  
Матеріали по темі