Політика

Житомирські підприємці-депутати купили медикам «швидкої» захисні костюми, маски та транспортні картки

25 March 2020, 11:31

Депутати Житомирської міської ради передали Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф засоби індивідуального захисту. Захисні костюми та маски для медичної установи привезли депутати Юрій Мойсеєв та Олександр Ракович.

Про це 25 березня повідомила пресслужба міської ради.

«Працівники швидкої допомоги є першими, хто контактує з людьми,у яких є підозра на COVID – 19. Наша допомога і підтримка необхідна їм першочергово. Депутати Житомирської міської ради сьогодні не тільки передають працівникам швидкої засоби захисту, а й надали картки для проїзду у міському громадському транспорті. Забезпечення належних умов для роботи медичних працівників сьогодні – це наша безпека та здоров’я завтра», - цитує пресслужба депутата Юрія Мойсеєва (фракція Блоку Петра Порошенка).

Також медичному персоналу були надані транспортні картки, завдяки яким працівники швидкої зможуть користуватися міським громадським транспортом.

У коментарі Житомир.info Мойсеєв розповів, що засоби захисту та транспортні картки були придбані не за бюджетні кошти.

«Ми з Олександром Раковичем придбали це за власні кошти, також долучилися місцеві підприємці-будівельники. Медикам «швидкої» ми передали 50 карток, які поповнили на 100 грн кожну, дві упаковки масок, по 200 штук кожна, й 50 комплектів захисних костюмів», - сказав Юрій Мойсеєв.

Він зауважив, що «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» є комунальним закладом Житомирської обласної ради, кошти з міського бюджету на його підтримку спрямувати можна лише за рахунок субвенції, тому депутати вирішили діяти таким шляхом.

«Було звернення від працівників нашої «швидкої допомоги». Сьогодні держава не в змозі виділити все необхідне для їх підтримки, а вони є на передовій, першими спілкуються з хворими, тому їх треба підтримувати й допомагати», - пояснив депутат міської ради.

Зазначимо, голова фракції Блоку Петра Порошенка, керівник бюджетної комісії Житомирської міської ради Юрій Мойсеєв за 2019 рік отримав 313 тис. 200 грн доходів від підприємницької діяльності. Олександр Ракович, який в міській раді очолює фракцію Радикальної партії Ляшка, є власником мережі магазинів «Полісся-Продукт».

Нагадаємо, вночі 24 березня до Житомирської області надійшли тести на коронавірус, а також засоби індивідуального захисту, які доставили з КНР: 5000 експрес-тестів, 1800 лабораторних тестів, 6000 масок, 500 захисних костюмів.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 25 березня в Україні підтверджено 113 випадків захворювання на COVID-19, найбільше – в Чернівецькій та Київській областях і місті Києві.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: медики депутат швидка допомога Мойсеєв Ракович міськрада  
Матеріали по темі