Суспільство

​Близько 100 тонн львівського сміття виявили на дорозі біля села у Житомирській області

23 April 2020, 16:39

На дорозі біля села Кропивня Хорошівського району 22 квітня виявили чотири великих звалища сміття. У громаді кажуть, що відходи привезли з Львівщини і вже підготували листи до правоохоронців та Львівської міської ради.

Про це 23 квітня повідомили на сайті Новоборівської громади.

«Неприємний «Великодній сюрприз» отримала Новоборівська громада з міста Лева. Львівське сміття знову мандрує країною. 22 квітня 2020 року звалища відходів, орієнтовно 100 тон, виявили на території села Кропивня, Хорошівського району, Житомирської області на міжпольовій дорозі, яка відноситься до земель сільськогосподарського призначення. Можна тільки уявити, якої шкоди цей непотріб завдасть довкіллю, оцінку зробить екологічна інспекція. Серед відходів є безліч чеків, квитанцій, які вказують на місце походження цього сміття», – йдеться у повідомленні.

На сайті зазначають, що спеціалістами селищної ради підготовлені листи до екологічної інспекції, прокуратури, патрульної поліції - для посилення уваги за транспортом, який перевозить чи може перевозити сміття, Львівської міської ради, яка з 1 липня 2019 року повернула повноваження вивезення з ТВП (раніше цим займалась Львівська ОДА) та Житомирської ОДА.

Як повідомляв Житомир.info, вночі 19 березня 2019 року жителі села Хажин Бердичівського району затримали вантажівку, яка виїхала з території недіючого цегельного заводу неподалік с. Терехова. Керманичем сміттєвоза був житель Львівської області. 22 березня 2019 року екологи разом з поліцейськими провели обшуки на території недобудованого цегельного заводу у селі Терехове в Бердичівському районі, де місцеві жителі виявили гори львівського сміття. 14 квітня 2019 року голова Семенівської ОТГ Наталія Семенюк повідомила про те, що в селі Терехове рятувальники працюють над ліквідацією пожежі в недобудові заводу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: львівське сміття Хорошівський район село  
Матеріали по темі