Фоторепортаж

«Група ризику» на вулицях Житомира під час карантину: пенсіонери з пакетами, у масках і рукавичках. Фоторепортаж

27 April 2020, 15:36

Пандемія COVID-19 змусила кожного так чи інакше змінити свій спосіб життя. Більшість намагається дуже ретельно стежити за чистотою рук, уникати скупчень людей та бути пильними до будь-якого, навіть найменшого погіршення стану здоров’я.

У Міністерстві охорони здоров’я України кажуть, що вірус «неперебірливий»: заразитись можуть люди будь-якого віку, тому всі мають дотримуватись заходів захисту. Однак, зазначають у МОЗ, літні люди та хворі на хронічні захворювання перебувають в зоні підвищеного ризику.

Аби мінімізувати ризики зараження COVID-19 серед людей поважного віку, з 21 березня у Житомирі тимчасово скасували пільговий проїзд в громадському транспорті.

А департамент праці, соціальної та сімейної політики ОДА створив «гарячу лінію» для одиноких людей похилого віку з метою надання консультацій щодо придбання та доставки продуктів харчування, ліків, засобів гігієни, товарів першої необхідності.

Незважаючи на це, на вулицях Житомира щодня можна зустріти бабусь та дідусів, більшість з них йдуть з пакетами чи сумками, очевидно, з продуктових магазинів, аптек або з пунктів прийому комунальних платежів. Майже всі вони у захисних масках, а дехто і в рукавичках.

Нагадаємо, у Кабміні роз’яснили, які обмеження діють під час карантину для людей віком від 60 років.

Як повідомляв Житомир.info, 23 квітня 2020 року в мікрорайонах Житомира біля банків та поштових відділень були довгі черги, в яких стояли переважно пенсіонери, а якраз людям поважного віку уряд рекомендував самоізолюватися. Житомиряни розповідали, що прийшли, аби отримати пенсію чи заплатити за комунальні послуги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: карантин люди похилого віку  
Матеріали по темі