Місто

​За полив присадибної ділянки житомирянам, які не мають лічильників, доведеться сплатити близько 5000 грн, а за користування шлангами - штрафуватимуть

28 April 2020, 21:07

28 квітня виконком Житомирської міськради погодив рішення щодо збільшення тривалості поливального сезону: відтепер за полив присадибної ділянки жителі приватного сектору платитимуть не три літні місяці, як було раніше, а п’ять: з травня по жовтень.

Окрім того, даним рішенням були внесені зміни у розрахунок розміру плати, а саме поливну площу збільшили з 2 соток до 5 соток. Тобто абонент, який не має лічильника води, платитиме за полив 5 соток землі до тих пір, поки не надасть водоканалу документи, у яких вказана дійсна площа ділянки.

«Ми не вигадували самостійно цей розрахунок, він прописаний у постанові №630 Кабміну. На її підставі ми будемо нараховувати плату за полив 5 соток землі до тих пір, поки абонент не звернеться до водоканалу з документами про реальну площу присадибної ділянки. Якщо порівняти з минулим роком: у 2019 році за 2 сотки упродовж трьох місяців поливного сезону це було близько 900 грн, то у 2020 році за п’ять місяців це складе приблизно 5 тис. грн», - розповів директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін.

Він також наголосив, що відтепер водоканал буде штрафувати за неконтрольоване використання води, зокрема, за полив саду чи городу за допомогою шлангів.

«Також згідно постанови №190 ми будемо штрафувати за використання води не на господарчо-побутові потреби: за полив городу за допомогою шлангів, за несанкціоноване підключення до колонок. Штраф розраховуватиметься з певних параметрів, при існуючому тарифі штраф складатиме 10715 грн при умові фіксації та актуванні даного діяння», - пояснив Андрій Нікітін та закликав задля економії та раціонального використання води подбати про встановлення приладів обліку, аби надалі платити за реально спожиті об’єми.

Нагадаємо, 21 квітня на сайті міської ради оприлюднили проєкт рішення виконкому про тривалість поливного сезону у Житомирі, яку мали збільшити на 2 місяці.

Скрін з проєкту рішення

Як повідомляв Житомир.info, у 2019 водоканал пояснив, як розраховується плата за полив присадибної ділянки: раніше поливальний сезон тривав з 15 травня по 15 серпня і в 2019 році в Житомирі полив 0,5 сотки присадибної ділянки коштував 234,02 грн за три місяці, а 2 соток – 936,10 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поливний сезон полив вода водоканал  
Матеріали по темі