Здоров'я

У житомирській лікарні №2 зупиняють госпіталізацію пацієнтів через спалах COVID-19 серед медпрацівників

5 May 2020, 11:40

У Житомирській області коронавірус діагностували у 112 медичних працівників. У 5 підтвердили хворобу за останню добу. У Житомирі в лікарні №2 тимчасово призупинили госпіталізацію пацієнтів в стаціонар через спалах COVID-19.

Про це 5 травня під час брифінгу в Житомирській ОДА розповіла заступниця голови ОДА Наталія Остапченко.

«Медичних працівників, уражених коронавірусом в нас 112. За останню добу підтвердилось ще 5. У Коростені 26 медиків хворих», – зазначила Наталія Остапченко.

Начальник управління охорони здоров’я Миколда Суслик уточнив, що за останню добу в Коростені захворіли 4 медпрацівника, а в Бердичеві один. Загальних стан –задовільний.

Мер Житомира Сергій Сухомлин на своїй сторінці у Facebook 5 травня повідомив, що в центральній міській лікарні №2 в 16 медичних працівників діагностували коронавірус. Госпіталізація пацієнтів в стаціонар тимчасово призупинена.

«Впродовж минулого тижня її працівників протестували на #COVID_19 методом ПЛР. Виявили 16 хворих, з-поміж яких 5 завідувачів відділень та особа з керівного складу медзакладу. Всі вони зараз знаходяться на самоізоляції, лікуються амбулаторно. Особи, з якими контактували хворі, встановлені. Нагадую, що з 9 квітня пацієнти з ГРВІ та підозрою на пневмонію направлялися виключно в Лікарню №1. Шляхи зараження медперсоналу зараз встановлюють епідеміологи. Тимчасово призупиняємо госпіталізацію пацієнтів у стаціонарні відділення закладу. Тих, що перебувають на завершальному етапі лікування, переводимо на амбулаторне доліковування. Пацієнтів, які за станом здоров'я не можуть лікуватися амбулаторно, залишаємо у закладі.
Відновлювати діяльність стаціонару плануємо після проведення повної дезінфекції приміщень та ПЛР тестування працівників не раніше, ніж за два тижні», – написав Сергій Сухомлин.

На брифінгу також повідомили, що в області зафіксовано 11 летальний випадок – помер 89-річний чоловік.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 5 травня в Україні зафіксовано 12 697 випадків COVID-19, померли вже 316 людей. У Житомирській області виявлено 448 хворих на коронавірус, 18 - нові випадки, виявлені за останню добу.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус лікарі ЦМЛ №2 COVID-19 брифінг  
Матеріали по темі