Здоров'я

У Житомирській області зареєстрували 11 летальний випадок від коронавірусу: помер 89-річний чоловік

5 May 2020, 11:19

У Житомирській області зареєстрували ще одну смерть від коронавірусу: хворобу не зміг здолати 89-річний чоловік.

Про це 5 травня під час щоденного онлайн-брифінгу повідомила заступниця голови Житомирської облдержадміністрації Наталія Остапченко.

«На жаль, у нас сьогодні є ще один летальний випадок. Це чоловік 89 років, який 3 травня був госпіталізований у районну лікарню, 22 квітня у нього був підтверджений коронавірус, 5 травня, на жаль, він помер. Він перебував на апараті штучної вентиляції легень, але, на жаль, врятувати його не вдалося. Тому висловлюємо співчуття рідним і близьким», – сказала Наталія Остапченко.

Вона також поінформувала, що станом на 5 травня на стаціонарному лікуванні у медзакладах області перебувають 96 осіб, амбулаторно лікуються 310. Найбільшими осередками інфікування лишаються міста Житомир – 152 випадки, Коростень – 99, Бердичів – 93.


Начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик розповів, що в області COVID-19 виявили ще у двох дітей.

«За добу додалися двоє діток, які інфіковані COVID-19, і сьогодні у нас уже 29 дітей, стан дітей залишається задовільним, і ті діти, що додались, лікуються амбулаторно. Серед важких хворих у нас 12 людей, які перебувають у відділеннях інтенсивної терапії. Одна пацієнтка залишається на штучній вентиляції легень, 6 пацієнтів отримують кисневу підтримку, і 5 пацієнтів потребують спостереження у відділеннях інтенсивного лікування, отримуючи консервативне лікування», – повідав Микола Суслик.

Відповідаючи на запитання журналістів, начальник управління охорони здоров’я зауважив, що переважна більшість людей переносять хворобу, самі того не знаючи, адже недуга проходить без симптомів.

«За статистикою, лише кожен четвертий пацієнт має симптоми і поступає з тим чи інших ступенем важкості – легким, середні чи важким – у стаціонари. І у нас фактично 3 пацієнти із 4 знаходяться на амбулаторному лікуванні. Практично 70-75% громадян переносять захворювання безсимптомно, але, на жаль, вони є джерелом інфікування для інших, і, зрозуміло, не всі переносять захворювання безсимптомно. Тож ми повинні звертати увагу на те, щоб ті умови карантину, які є, були дотримані, аби не наражати на небезпеку себе, своїх рідних і близьких», – наголосив Микола Суслик.

Зазначимо, що у Житомирській області зареєстровано вже 11 летальних випадків, спричинених коронавірусною інфекцією. Так, про останні два летальних випадки інформували на брифінгу 29 квітня: померли 85-річний житель Житомирського району та 18-річний хлопець з Попільнянського району.

У Житомирській облдержадміністрації в коментарі Житомир.info уточнили, що, за попередньою інформацією, померлий 89-річний чоловік був з міста Бердичів. Однак, захворівши, лікуватися у Бердичеві він відмовився, і вже у важкому стані його госпіталізували до Житомирської районної лікарні, де 5 травня він помер.

Нагадаємо, станом на 22.30 4 травня у Житомирській області виявлено 448 хворих на коронавірус, 18 – нові випадки, виявлені за останню добу.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут

Як повідомлявЖитомир.info, станом на 9:30 год. 5 травня 2020 року в Україні лабораторно підтверджено 12697 випадків COVID-19, з них 366 виявили упродовж останньої доби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 смерть летальний випадок  
Матеріали по темі