Здоров'я

​Міністр охорони здоров’я розповів, кому робитимуть нові ІФА-тести та чи будуть вони безкоштовними

18 May 2020, 10:27

У Міністерстві охорони здоров’я анонсували запровадження ІФА-тестування в Україні, що дозволить виявляти наявність антитіл в організмі хворої на коронавірус людини, або у тих, хто вже переніс захворювання. Це дозволить суттєво збільшити кількість протестованих на коронавірус осіб.

Про це 18 травня на ранковому брифінгу розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Сьогодні буде підписаний відповідний наказ щодо запровадження ІФА-тестування. За рахунок ІФА-тестів ми зможемо суттєво збільшити кількість осіб, які будемо тестувати. Перш за все, ми будемо тестувати людей, в яких є симптоми, клінічні прояви хвороби.Також пропонуємо тестувати усіх без виключення контактних осіб, навіть якщо у них безсимптомний перебіг хвороби. А також тестуватимуть усі групи ризику – Нацполіція, Нацгвардія тощо. Тобто ми збираємось суттєво збільшити кількість людей, яких ми будемо тестувати на коронавірусну хворобу. Що стосується тих осіб, які будуть визначені в алгоритмі, то вони тестуватимуться безкоштовно, за рахунок держави», - розповів Максим Степанов, відповідаючи на запитання журналістів.

Відео брифінгу в МОЗ за 18 травня

Нагадаємо, 16 травня пресслужба МОЗ повідомляла про запровадження ІФА-тестування на коронавірус.

«Якщо ми говоримо про ІФА-тестування, то це ті тести, які показують рівень антитіл в організмі людини. Тобто показує, хворіє людина на коронавірус, або вже перехворіла. Зараз вже розроблено механізм тестування, де визначено коло осіб і в який спосіб ми будемо їх тестувати. В понеділок мною буде підписаний наказ щодо запровадження ІФА-тестування», — підкреслив міністр Максим Степанов.

За словами очільника МОЗу, в Україні будуть використовуватися як вітчизняні, так і закордонні ІФА тест-системи.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 9.00 18 травня в Україні лабораторно підтверджено 18616 випадків COVID-19, з них виявили упродовж останньої доби 325.

Станом на 22:30 год. 17 травня у Житомирській області виявили 564 випадки коронавірусної хвороби, за останню добу зараження інфекцією діагностували у 18 осіб, майже усі – жителі смт Любара та району.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус тест ІФА-тест 
Матеріали по темі