Політика

В Житомирській облраді занепокоєні загрозою національним інтересам України: підготували звернення до президента

21 May 2020, 12:27

Депутат Житомирської обласної ради Анатолій Павленко підготував звернення до президента Володимира Зеленського щодо вжиття заходів із запобігання виникненню загрози національним інтересам України.

Відповідний проєкт рішення сесії з текстом звернення 21 травня оприлюднений на сайті облради.

«Ми, депутати обласної ради, стурбовані ситуацією, яка склалася у державі у зв’язку з підписанням тристоронньою контактною групою рішення про заснування консультативної ради, яким передбачено, що представники України спільно з ДНР і ЛНР будуть обговорювати ряд політичних питань державного значення. У підписанні вказаного рішення вбачаються ознаки державної зради, оскільки воно повністю ігнорує безпекову складову та, всупереч Мінським домовленостям, концентрується виключно на політичних питаннях. Більш того, цим рішенням визначається правосуб’єктність російських окупантів як окремої переговорної одиниці, у той час як представники української держави протидіють легітимізації шостий рік поспіль. Таким чином, Україною визнається «внутрішній конфлікт», а Росія у даному випадку виступатиме «миротворцем», - йдеться у тексті звернення до президента.


Нагадаємо, Анатолій Павленко на місцевих виборах 2015 року був обраний до обласної ради від Блоку Петра Порошенка по Радомишльському району, де депутати місцевої райради виявили підробку протоколів з результатами голосування за кандидатів в облраду і звернулися до СБУ.

В листопаді 2019 року в обласній раді замість фракції Блоку Петра Порошенка створили фракцію «Рідна Житомирщина», куди перейшли депутати від БПП, але Павленко залишився позафракційним.

На позачергових парламентських виборах 2019 року Анатолій Павленко балотувався до Верховної ради як самовисуванець по Малинському округ №66 й посів четверте місце серед 19 кандидатів.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі 14 березня 2020 року на майдані Корольова зібралися кілька десятків людей на акцію «Ні капітуляції» через запровадження у Мінську 11 березня на засіданні тристоронньої контактної групи Консультативної ради, в яку мають увійти 10 представників від України і 10 від ОРДЛО. Також народні депутати фракції «Слуги народу», серед яких троє з Житомирської області (Сергій Кузьміних, Богдан Кицак, Дмитро Костюк) звернулися до президента Володимира Зеленського з проханням не допустити створення Консультативної ради у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада звернення Павленко ОРДЛО 
Матеріали по темі