Культура

​У Житомирі відновили роботу три музеї: як приймають відвідувачів та які обмеження діють у закладах

22 May 2020, 14:53

Житомирський музей космонавтики з 22 травня відновив роботу після тривалої перерви. Графік не змінився, проте у закладі ввели санітарну годину з 13:00 до 14:00 та після 17:00. Приймають відвідувачів за попереднім записом та при наявності захисної маски.

«Обов'язково ми обмежили кількість відвідувачів, яких ми можемо прийняти одночасно. У павільйоні «Космос» має бути не більше 10 осіб. Якщо, наприклад, не група, а індивідуальні відвідувачі хочуть відвідувати, то набирається група на певну годину, набираємо до тієї кількості. Сьогодні у нас вже по запису має бути родина з Житомира, потім невеличка група набралася на 10-ту годину», - розповідає директорка музею космонавтики імені С. П. Корольова Ірина Дячук.


Проте інтерактивні експонати, зокрема симулятор космічного корабля «Еней», який презентували на початку цього року, поки не працюють.

«На першому етапі ми не можемо дозволити, але ми працюємо над тим, працюємо з медиками, яким чином ми можемо приймати на зорельоті, які мають бути необхідні засоби. Адже там відстань невеличка, але може при спеціальному одязі, наприклад, скафандрі - це близько до нашої тем. Я думаю, що скоро відкриємо зореліт для наших відвідувачів», - додає Ірина Дячук.

Відновив роботу також меморіальний будинок С.П. Корольова, який знаходиться навпроти. Прийняти музей може одночасно п’ять відвідувачів, проте в одному залі може перебувати не більше двох людей.

З більш м’якими обмеженнями працює Житомирський обласний літературний музей: дозволяють заходити невеликими групами. Заклад відновив роботу з 12 травня, однак, за словами працівників, відвідувачів практично не було.

«Перший тиждень, минулий, тобто з 12-го до 16-го числа (травня) ми (працівники музею) не всі виходили, а цей тиждень весь колектив на місці, працюємо. На жаль, поки що не проводимо екскурсійне обслуговування, тому що зали у нас невеликі за площею і якщо група чоловік 20, то це все дуже тісно і не будуть дотримуватись соціальної дистанції. Тому приходьте, гуляючи з дітьми, знайомтеся з видатними письменниками, які залишили яскравий неповторний слід в історії нашого краю, нашого міста», - каже провідний науковий працівник Житомирського обласного літературного музею Надія Масловська.

Обласний краєзнавчий музей та літературно-меморіальний музей В. Г. Короленка розпочнуть приймати відвідувачів з 27 травня.

Нагадаємо, уряд анонсував відкриття музеїв та бібліотек у зв'язку з пом’якшенням карантину з 11 травня, проте деякі керівники закладів не підтримали таку пропозицію.

Як повідомляв Житомир.info, 12 квітня у житомирському музеї через карантин святкували День космонавтики онлайн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: карантин музей екскурсія експонат  
Матеріали по темі