Здоров'я

До ІІ етапу виходу з карантину готові 13 областей, в тому числі – Житомирська

22 May 2020, 15:10

З 22 травня в Україні стартує другий етап виходу з карантину. Обмежувальні заходи будуть скасовуватися за принципом адаптивності (тобто у кожному регіоні окремо), в залежності від ситуації на місці. Це дозволить тримати ситуацію з розповсюдженням вірусу під контролем.

Про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив на щоденному брифінгу – інформує 22 травня пресслужба МОЗ.

«В Україні розроблений дуже чіткий механізм виходу з карантину, з конкретними показниками щодо пом’якшень карантину. З 22 травня – другий етап: відновлюється робота громадського, приміського та внутрішньообласного транспорту, також дозволяється проведення релігійних закладів, але за умови – 1 людина на 10 м2. Окрім того, відновлюється робота готелів, але без функціонування ресторанів», — наголосив Максим Степанов.

За словами Міністра охорони здоров’я, з 25 травня Уряд дозволить відновити роботу метрополітенів, але за умови використання масок та респіраторів. Також планується відкрити дитячі садки.

«Наступний етап – з 1 червня. Тоді буде відновлена робота фітнес-центрів, міжобласні перевезення, а з 10 червня – буде дозволена робота кафе та ресторанів», — резюмував Міністр Максим Степанов.


Нагадаємо, на засіданні 20 травня Уряд затвердив постанову «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів», яка передбачає наявність трьох ознак для послаблення протиепідемічних заходів:

інцидентність (загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні сім днів на 100 тис. населення) становить менше ніж 12 осіб на 100 тис. населення;

завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить менш як 50 відсотків;

середня кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу становить більше ніж 12 на 100 тис. населення протягом останніх семи днів.

До початку запровадження ІІ етапу послаблень всі необхідні ознаки мали лише 13 регіонів, в тому числі – Житомирська область.

Як повідомляв Житомир.info, карантин в Україні почався з 12 березня 2020 року: на засіданні 11 березня Уряд затвердив заходи, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19. Обмеження мали діяти по 3 квітня 2020 року, але 25 березня в Україні була оголошена надзвичайна ситуація на всій території країни, а карантин продовжили до 24 квітня 2020 року. На засіданні Уряду 22 квітня карантин в Україні продовжили до 11 травня 2020 року – цей день прем’єр-міністр Денис Шмигаль назвав «Днем К», точкою відліку початку виходу з карантину. ввечері 7 травня на урядовому порталі оприлюднили постанову Кабінету міністрів про послаблення карантинних заходів з 11 травня 2020 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: МОЗ карантин Стапанов  
Матеріали по темі