Влада

Прем’єр-міністр на брифінгу розповів про обмеження щодо запобагінню розповлюдженню коронавірусу, які запровадив уряд

11 March 2020, 17:30

11 березня після засідання уряду, на якому було прийнято рішення про запровадження тритижневого карантину в Україні, прем’єр-міністр Денис Шмигаль провів брифінг.

«Сьогоднішнє рішення уряду щодо протидії розповсюдження в Україні коронавірусу передбачає наступні кроки: запровадження карантину з завтрашнього дня в дитячих, середніх та вищих навчальних закладах, тобто діти в школу, університет, садочки ходити не мають; запровадження обмежень на організацію культурних, спортивних масових заходів в Україні в кількості до 200 людей, крім заходів крайньої державної необхідності: засідань Верховної ради, обласних рад та тих органів, що приймають важливі рішення», - повідомив Денис Шмигаль.

Щодо закриття кордонів та скасування авіарейсів, прем’єр-міністр розповів, що наразі скасовуються авіарейси з Італією, також буде закрито більшість контрольно-пропускних пунктів.

«Щодо закриття кордонів та авіасполучення з іншими країнами, сьогодні було прийнято рішення і авіакомпанії вже приступили до його реалізації, а саме скасування сполучення з Італією. Поки що тільки з Італією, вподальшому будемо спостерігати за ситуацією, за країнами, де розповсюджуватиметься цей вірус, і прийматимемо рішення рекомендувати авіакомпаніям припиняти авіасполучення. З 219 пунктів пропуску з завтрашнього дня працюватиме 49 на кордонах, решта будуть закриті для громадян та автотранспорту. Скринінгові заходи на кордоні тривають, тобто зовнішній периметр і аеропорти під особливим кордоном», - розповів Денис Шмигаль.

Нагадаємо, рішенням комісії по ТЕБ та НС у Житомирі з 12 березня призупиняють навчання у школах, ПТУ та позашкільних закладах, обмежили роботу кінотеатрів, музеїв, розважальних закладів, ринків та торгових центрів.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні 11 березня 2020 року Уряд затвердив заходи, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19. вводиться обмеження на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб (крім заходів державної необхідності); проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів; заплановано введення карантину в навчальних закладах строком на три тижні – з 12 березня по 3 квітня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: карантин коронавірус Шмигаль КМУ  
Матеріали по темі