Влада

Денис Шмигаль анонсував продовження карантину до 11 травня та назвав умови його завершення

22 April 2020, 13:45

Уряд ухвалить рішення про продовження карантину до 11 травня.

Про це на початку чергового засідання Кабінету міністрів 22 квітня сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Уряд продовжує діяти на випередження, поточна ситуація демонструє, що запроваджені державою обмеження були вчасними і ефективними. Наразі в Україні один з найнижчих показників по рівню летальності від коронавірусу – 2,7%. Приблизно такий рівень є у Фінляндії, в Норвегії, але моделювання аналітиків Національної академії наук України та дані Міністерства охорони здоров’я свідчать про те, що ми ще не пройшли пік захворюваності, і він може настати на початку травня. Виходячи з цього Уряд сьогодні ухвалить рішення про продовження карантину до 11 травня, оскільки пік ми очікуємо між 3 та 8 травня» – сказав прем’єр-міністр.

Він також назвав основні умови настання «Дня К» - точки відліку завершення карантину.

«В нас є дуже чіткий план виходу з цього карантину, він складається з п’яти етапів. Є стартова точка реалізації цього плану, ми її умовно можемо назвати «День К», тобто день кінця карантину, за нашими прогнозами цей день мав би настати 11 травня. Тому сьогодні будемо продовжувати карантин до цієї дати. Основні умови настання цього дня, який буде символізувати початок виходу з карантину: як мінімум протягом 10 днів відсоток виявлених випадків захворювання в країні мав би не змінюватися, коливатися в межах плюс-мінус 5%; лікарні мають бути заповнені пацієнтами з COVID-19 менш ніж на 50% (зараз лікарні, яки приймають хворих на коронавірус, заповнені на 10%). Після цього йдемо по дорожній карті виходу з карантину, реалізовуємо наступні чотири етапи, ми їх потім прокомунікуємо», - наголосив Денис Шмигаль.

Керівник Уряду зазначив, що з 11 травня можна буде говорити про відкриття парків та скверів, закладів торгівле непродовольчими товарами, частини об’єктів побутових послуг та, можливо, інші пом’якшувальні заходи, які будуть анонсовані в перших числах травня.

Також стоїть завдання збільшити кількість тестувань на коронавірус: за словами прем’єр-міністра за два останні тижні показник тестувань зріс з 700 до 4700 тестів на день. Крім того, замість обов’язкової обсервації планують запровадити електронний контроль самоізоляції за допомогою інструменту «Дія».

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні 11 березня 2020 року Уряд затвердив заходи, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19., обмеження мали діяти з 12 березня по 3 квітня 2020 року. 25 березня в Україні була оголошена надзвичайна ситуація на всій території країни, а карантин продовжили до 24 квітня 2020 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: карантин коронавірус Шмигаль КМУ  
Матеріали по темі