Політика

Нардеп від Житомирської області підписав проєкт постанови про звільнення Авакова

17 June 2020, 18:22

Комітет Верховної ради з питань правоохоронної діяльності погодився внести в порядок денний сесії парламенту постанову про звільнення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Про це 17 червня повідомила пресслужба партії «Голос».

«Верховна Рада розгляне питання про відставку Авакова. Правоохоронний комітет парламенту вирішив внести відповідну постанову «Голосу» у порядок денний сесії», - йдеться у повідомленні.

Проєкт постанови про звільнення Авакова з посади міністра внутрішніх справ зареєстрований у парламенті 5 червня.

«27 лютого 2014 року Аваков Арсен Борисович був призначений Міністром внутрішніх справ України.В подальшому його було перепризначено 2 грудня 2014 року, 14 квітня 2016 року, 29 серпня 2019 року, 4 березня 2020 року. Від початку роботи на посаді Міністра внутрішніх справ України Аваков Арсен Борисович оголосив масштабні плани реформи МВС та обіцяв перетворити відомство із радянського репресивного мілітаризованого монстра на цивільний орган правоохоронного зразка. Але стратегія реформування спиралась на зміни лише в найпроблемнішому підрозділі, робота якого найбільш помітна для суспільства. Крім цього, обіцяна масштабна переатестація кадрів МВС провалилась, оскільки майже 65% звільнених поліцейських було поновлено в судовому порядку. Перебуваючи на посаді Міністра внутрішніх справ України Аваков Арсен Борисович продемонстрував непридатність до виконання посадових обов’язків, некомпетентність та професійну недбалість. За його керівництва, Міністерство внутрішніх справ України проявило нездатність забезпечити безпеку громадян, належний захист їх прав та свобод», - йдеться у пояснювальній записці до проєкту постанови.

Ініціаторами подання вказані 56 нардепів – члени фракцій «Голос» та «Слуга народу» і одна депутатка від «Європейської солідарності» - Яна Зінкевич. Серед підписантів є один мажоритарник від Житомирської області з фракції «Слуги народу» - Дмитро Костюк, обраний у Новоград-Волинському окрузі №65.


Скріншот зі сторінки Дмитра Костюка у Facebook

Як повідомляв Житомир.info, 4 березня 2020 року Верховна рада відправила у відставку Уряд Олексія Гончарука, проголосувала на нового прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та новий Кабінет міністрів, в якому на посаді міністра МВС залишився Арсен Аваков.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВР Аваков відставка МВС Костюк  
Матеріали по темі