Культура

​Житомирський драмтеатр завершив 76-й театральний сезон закритим показом прем’єрної вистави, яку не встигли показати у березні

1 July 2020, 13:36

30 червня Житомирський академічний український музично-драматичний театр ім.І.Кочерги завершив свій 76-й театральний сезон закритим показом прем’єрної вистави «Дарагой тавариш Б-г» за оповіданням А. Крима «Лист Богу».

«Зранена болем людська душа, відгуком на добро, відродиться як птиця Фенікс! Адже що лежить в глибині людської душі? Радість чи людські пороки? Добро чи зло? Добро і зло – це одвічна тема роздумів та суперечок. Вічні істини на світі, безумовно, є, і в цьому можна переконатися переглянувши прем’єрну виставу «Дарагой тавариш Б-г». Всім героям п’єси наче призначено долею страждати від самотності, як символа вродженого «пороку» людства. Любов, ненависть, зрада, свобода, страждання, ці почуття, на протязі вистави змінюють наші погляди на буття і дають зрозуміти, що в цьому світі ми живемо, щоб робити добро», - розповіла Наталія Тімошкіна, режисер-поставновник вистави, головний режисер театру, заслужений діяч мистецтв України.

У зв’язку із епідеміологічною ситуацією показ довелося зробити закритим, виключно на Художню раду театру та членів колективу. Також колектив театру прийшли привітати керівники області: Віктор Градівський – заступник голови Житомирської ОДА, Максим Обшта – директор департаменту культури, молоді та спорту Житомирської ОДА, Максим Вілівчук – заступник голови Житомирської обласної ради та керівник управління культури Світлана Гресь і керівник управління молоді та спорту Світлана Ярмолицька.

76-й театральний сезон був не простим, адже театру довелося так би мовити взяти антракт майже на 3 місяці і перейти на дистанційну роботу. Та все ж Житомирський театр відкривав його яскраво - 1000-ним показом безсмертної класики Михайла Старицького «За двома зайцями». Ще багато було гастролей, участь у фестивалі, прем’єра вистави «Фантастична Мері» та прем’єра феєричного театралізованого дійства «Різдвяні зустрічі». Скільки планів, скільки нових прем’єр… але Антракт.

«Фінансові втрати театру в карантинних умовах дуже значні, адже на глядача театр перестав працювати із середини березня. Та найскладніше було не зупиняти творчу роботу, а особливо якщо це розучування нових вокальних партій, драматичних текстів, робота сценографа, режисера, самостійна робота, проведення репетицій онлайн», - Наталія Ростова, розповіла директор-художній керівник театру, заслужений працівник культури України.

Та попри все, Житомирський театр ім. І.Кочерги вистояв і заплановану прем’єру, сподіваються у театрі, глядач побачить уже найближчим часом у новому 77-му театральному сезоні. Тому глядачів, які придбали квитки на прем’єру вистави «Дарагой тавариш Б-г», що мала відбутися до Міжнародного дня театру 27 березня, просять не хвилюватися: щойно театру дозволять працювати на глядача обіцяють повідомити про це і оприлюднити графік показу прем’єрної вистави.

Як повідомляв Житомир.info, з 12 березня 2020, коли в Україні запровадили карантинні обмеження через коронавірус, у Житомирі скасували кінопокази та перенесли концерти і театральні вистави. І лише наприкінці травня, після двомісячної перерви, у житомирському драмтеатрі змогли відновити «живі» репетиції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: драмтеатр театр театральний сезон вистава  
Матеріали по темі