Місто

​На житомирському водоканалі розповіли про хід ремонтних робіт і попередили про затримку з відновленням водопостачання (доповнено)

5 July 2020, 10:38

Станом на ранок 5 липня у Житомирі понад добу відсутнє централізоване водопостачання через проведення планових ремонтних та монтажних робіт на водоканалі. Відновити подачу води обіцяли до 12.00.

О півночі мер Житомира Сергій Сухомлин на своїй сторінці у соцмережі опублікував кілька відео, на яких видно як триває демонтаж старих засувок і обладнання, а керівник КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін попередив про можливу затримку з відновленням водопостачання в місті та пояснив причини.

«Зараз ведуться роботи по демонтажу старого обладнання. Це дуже складна робота, бо старий, ще радянський бетон – він не здається. Потрібно було багато зусиль, щоб відкачати воду. Тому люди працюють вже другу ніч. І я думаю, що на ранок нова система, нові засувки будуть вмонтовані і ми почнемо заповнювати систему. Дай Бог, щоб усе було за графіком. Поки маємо невелике відставання. Але, я думаю, що завдяки тому, що до робіт зараз залучили робітників інших компаній, бригади водоканалу, усе буде нормально і завтра місто буде з водою», - поінформував у нічному відео мер Житомира Сергій Сухомлин.


«Зараз ми знаходимось біля двох павільйонів, через які вода транспортується на все місто. На сьогодні нам вдалося виконати роботи, але не в повному обсязі. У нас є певна затримка по незалежним від нас причинам. Це надвеликий об’єм води і ми не розраховували на нього, у нас не витримує техніка і є ще непередбачені обставини, а саме була створена надпотужна система і не вдається швидко демонтувати стару запірну арматуру, під якою ще знаходиться бетонна основа з опорами. І наш інструмент не може в повній мірі швидко демонтувати ці конструкції. Тому є така можливість, що ми не витримаємо встановлені часові рамки і ми можемо зайти за 36-годинний термін. Є вірогідність, що ми трішки затримаємося з відновленням водопостачання Житомира»,- пояснив директор водоканалу Андрій Нікітін.

Вранці 5 липня пресслужба КП «Житомирводоканал» поінформувала, що упродовж ночі вдалося встановити нове обладнання в обох павільйонах і відтоді тривають монтажні роботи.


Близько 10.30 5 липня директор водоканалу Андрій Нікітін поінформував про те, що через непередбачувані обставини виникла затримка з демонтажем старого обладнання, для завершення монтажних робіт потрібно ще кілька годин часу. Тож за найоптимістичними прогнозами водопостачання буде відновлено ввечері - приблизно о 20.00-21.00.


Нагадаємо, житомирян просили завчасно зробити запас води на дві доби, адже упродовж 4 та 5 липня на водоканалі планувались масштабні роботи по монтажу нового обладнання, провести які неможливо без припинення водопостачання міста.

Як повідомляв Житомир.info, 1 липня на водоканалі показали будівництво очисних споруд каналізації, розповіли про плани щодо очисних споруд води і про запланований об’єм робіт на вихідні, 4 та 5 липня, через які доведеться призупинити подачу води в місто.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал водопостачання ремонт припинення водопостачання демонтаж Нікітін  
Матеріали по темі